Români, ieșiți în stradă

Colectiv

Români, ieșiți în stradă! Eu nu mai pot! Atâtea nenorociri și nimeni nu plătește! Soțul și fiul cuiva, polițist, și-a găsit sfârșitul într-o groapă. Nimeni nu plătește pentru asta. Zilnic, fiecare dintre noi ne expunem acelorași riscuri. Oricare dintre noi poate ajunge în aceeași situație! Ăștia cu buzunarul gros au avut prea multă liniște și răbdare din partea noastră. E timpul să ne facem dreptate și să-i dăm jos de pe scaunele în care-și fac somnul de frumusețe.

Zeci de tineri morți într-un club din România. Cum e posibil? Cum e posibil să așteptăm de fiecare dată să se întâmple câte o nenorocire și nici măcar atunci să nu ieșim în stradă? Suntem toți vinovați: patronii cluburilor, parlamentarii, toți cei care au dat avize, noi. Noi suntem cei care ar trebui să spunem pentru prima dată NU. Nu cluburilor de risc, nu gropilor de pe șosele, nu indivizilor care nu sunt în stare să construiască o autostradă cu banii noștri, nu celor cărora le dăm bani lună de lună din banii noștri munciți pe brânci, nu celor care ne vând țara!

Domnule Oprea, fii fericit! S-a întâmplat o nenorocire ca să-ți acoperi rahatul, dar nu te-am uitat! De data asta, nu vă mai iertăm pe niciunul.

ColectivSă ne vindecăm și să ne școlim în Biserici

Cred în Dumnezeu, dar nu și în ceea ce se întâmplă în țara asta. Atâtea Biserici, dar spitalele și școlile unde sunt? Se face transplant de piele în Biserică? Ies medici învățând în Biserici? NU! Preoți care-și schimbă mașinile ca pe șosete și medici care trăiesc cu salariul minim pe economie. Unde e dreptatea, STATULE ROMÂN? Că eu nu mai pot!

Cum vei face față, statule român în cazul unei tragedii mai mari? Cum vei face față dacă ești depășit de 150 de răniți? Ce se va întâmpla cu noi în cazul unui cutremur? Mă scuzați, voi aveți casele zdravene făcute din banii noștri.

Domnule Iohannis, îmi vreau țara înapoi, așa cum era înainte să mă bucur de ea! Așa cum era înainte ca Iliescu să vândă tot. Vreau blocurile pe care le-a făcut Ceaușescu și vreau să mă simt în siguranță. Vă dau bani pentru asta. Și eu și alții. Vreau să mă distrez în siguranță și pentru asta plătesc băuturi scumpe din care voi vă încasați bani grămadă. Nu vă mai întrebați cine e vinovat, domnule Președinte. Vinovați sunt toți! De la simpli cetățeni până la întregul sistem pe care îl conduceți și patroni iresponsabili, pe care aș vrea să-i văd în pușcărie. Aș vrea să nu ne mai cheltuiți banii pe rochiile Elenei Udrea și coloanele domnului Oprea. Aș vrea să vă mobilizați și să scoateți leprele din Parlament. Sigur, există posibilitatea să rămâneți fără oameni, căci în politică nu intră oricine. În politică intră oameni care vor să fure! Măriți-vă salariile și nu mai furați atât de mult! Sunt convinsă că niciun salariu nu ar fi atât de mare precum contractele obținute prin mită, dar suntem cu ochii pe voi și vom ieși în stradă.

Domnule Președinte, eu v-am votat ca să-mi faceți dreptate. Vă rog să faceți asta. Vrem mobilizare, vrem să ne ținem medicii în țară pe salarii decente, vrem dreptate! Vrem ca atunci când cineva formează numărul 112 lucrurile să se miște mai repede pentru că fiecare secundă contează! Iar voi nu ați înțeles asta.

Români, ieșiți în stradă! Trebuie să ne facem dreptate! Avem nevoie să ne cerem drepturile! Pe 1 decembrie vom ieși în stradă și dacă lucrurile nu se vor schimba în bine, vom ieși în stradă în fiecare zi!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment