3 reţete tradiţionale cu carne de miel

miel

Cum să pregăteşti carnea de miel pentru masa de Paşte

Pentru că tot suntem în apropierea sărbătorilor pascale, iar carnea de miel este una din vedetele nelipsite de pe masă în ziua de Paşte, află cum poţi prepara şi tu carnea de miel, după reţetele bunicii.

Drob de miel

Dacă vrei să pregăteşti tradiţionalul drob de miel pentru masa festivă, dar nu ştii cum, află că nu este deloc complicat. În câţiva paşi simpli poţi prepara şi tu un astfel de preparat. Ai nevoie doar de:

Ingrediente drob:

– Măruntaiele de la un miel, şi anume ficatul, inima, rinichii şi plămânii
– Prapurele (membrana care înveleşte intestinele) / foaie de copt
– 4 cepe
– 4 ouă
– Verdeaţă ( ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel, mărar)
– Sare
– Piper
– Miez de pâine muiat în lapte sau apă

Mod de preparare

Se iau măruntaiele şi se spală bine. Curăţă organele de pieliţe sau eventuale vase de sânge şi taie-le în bucăţi. Pregăteşte o oală cu apă rece unde pui bucăţile de carne cu puţină sare şi le laşi să fiarbă în jur de 40 de minute. În timpul acesta, taie mărunt verdeaţa, şi căleşte puţin ceapa cu usturoiul. După ce s-au fiert şi răcit măruntaiele, toacă-le mărunt şi amestecă-le bine într-un bol împreună cu ceapa înăbuşită, restul de verdeaţă tocată, miezul de pâine muiat, gălbenuşurile întregi, albuşul ouălelor bătut spumă, sare şi piper. Într-o tavă (ca cea de chec) unsă cu unt, se întinde şi se aranjează prapurele, după ce acesta a stat în apă călduţă pentru a a putea fi curăţat de sânge. Se pune compoziţia în tavă, se întinde şi se nivelează frumos, după care înveliţi compoziţia cu marginile prapurelui. Unge cu puţin ulei sau grăsime pe deasupra şi dă la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se serveşte atât cald cât şi rece ca aperetiv. Poftă bună!

miel, ciorba, ciorba de miel, , reteta

Ciorbă de miel – reţetă din Transilvania

Ingrediente:

– 700 grame carne de miel cu os (poţi chiar întreba măcelarul că aveţi nevoie pentru supă, şi va şti el ce să vă dea)
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 1 ţelină
– 2-3 legături de ceapă verde
– 2-3 linguri de orez
– 100 grame smântână
– 2 ouă
– 1 lingura de făină
– 1-2 linguri de oţet
– 1 legătură de tarhon
– 1 legătură de pătrunjel
– Puţină sare
– 2 L apă

Mod de preparare

Spală bine legumele şi taie-le în bucăţele. Partea verde a cepei las-o pentru mai târziu când ciorba este aproape gata. Restul se călesc puţin în untură sau ulei, se sting cu apă şi sunt lăsate să fiarbă. Când sunt pe jumătate fierte, adaugă bucăţile de carne bine spălate. Între timp se fierbe puţin orez. Acesta trebuie să fie pregătit separat pentru a nu îngroşa prea mult ciorba. Când supa este aproape gata, se adaugă orezul şi partea verde ce a rămas precedent de la ceapă. Într-un bol separat se amestecă gălbenuşurile de la ouă, după care se adaugă făina şi smântâna. Subţiază puţin compoziţia cu zeama de la ciorbă şi toarn-o în oală. Adaugă tarhonul (fiert înainte separat şi tocat), iar la sfârşit asezonează supa cu oteţ şi sare după gust. Ciorba de miel se serveşte fierbinte cu pătrunjel verde tocat.

Cotlete de miel cu legume şi cartofi la cuptor

Ingrediente:

– 2 ardei
– 4-5 cartofi
– 2 dovlecei
– 1 morcov
– 1 ceapă
– Ulei de măsline
– 6-8 cotlete de miel
– Condimente preferate (ex. cimbru)
– Piper
– Puţină sare

Mod de preparare

Cartofii, ardeii, morcovii , ceapa şi dovleceii se taie în bucăţele, se întind într-o tavă, se presară puţină sare, piper şi se stropesc cu puţin ulei. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute. Între timp pregăteşti cotletele. Spală-le bine şi curăţe-le de pieliţe şi grăsime. Ia cimbrul, puţină mentă şi asezonează cotletele cu aceste condimente, plus sare, piper şi unge-le cu puţin ulei. Scoate tava, întoarce legumele şi fă loc pentru carnea de miel. Adaugă tava înapoi pentru 10 minute. Ulterior scoate tava, întoarce cotletele şi intrudu iar tava în cuptor pentru alte 10 minute sau până când vezi că s-au rumenit legumele şi carnea.

Tu ce pregătești pentru masa de Paște?

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment