Reţete de ciocolată care nu îngraşă

ciocolată

Cum să faci ciocolată care nu îngrașă

Cât de bine sună, nu? Să poţi mânca ciocolată care nu îngraşă. Dacă ţii la silueta ta, dar nu te poţi abţine de la ceva dulce, nu mai este cazul să-ţi pui pofta-n cui. Acum vei ştii şi tu să-ţi prepari ciocolată dietetică, fără făină, fără unt, fară margarină şi fără zahăr! Hai să vedem cum:

Reţeta 1:

Ingrediente ciocolată dietetică

– 2-3 linguri unt de de cacao/ 1 ceaşcă
– 1 ceaşcă de pudră de cacao/ recomandat pentru ciocolata cu adevărat dietetică: pudră de roşcove (dulce, dar nu ridică nivelul glicemic şi nu conţine cofeină)
-2-3 linguri de miere de albine
– câteva picături de extract de vanilie

ciocolata dietetica, care nu ingrasaMod de preparare:
Ciocolata se va pregăti în stilul bain-marie. Aşadar, toarnă apă într-o oală şi aşteaptă să se încălzească. În acest timp, într-un borcan răzuieşte untul de cacao pentru a se topi mai repede şi uşor. Pune borcanul în oala cu apă caldă şi mestecă uşor. După ce s-a topit untul şi a devenit lichid, adaugă praful de cacao sau praful de roşcove, mierea şi puţin extract de vanilie. După ce ai omogenizat ingredinentele între ele, stinge focul şi aşteaptă să se răcească un pic. La sfârşit, adaugă crema în formele speciale de ciocolată şi bagă la congelator pentru a se întări. După câteva ore poţi savura bomboanele de ciocolată crocante şi delicioase, fără să pui pe tine.

Reţeta 2:

Ingrediente pentru ciocolată de casă dietetică

– 250 de grame pudră de cacao neagră sau pudră de roşcova (poţi face o combinaţie între cele două, dar să fie mai multă pudră de cacao neagră)
– migdale
– ulei de palmier
– miere

Mod de preparare:
Amestecă într-un bol sau într-un robot de bucătărie mierea cu uleiul de palmier. Adaugă praful de cacao, un pumn de migdale măcinate şi amestecă bine până se face o pastă bine omogenizată. După gust, mai poţi adăuga miere sau ulei de palmier. Aluatul format îl pui în forme speciale de bomboane de ciocolată sau îl întinzi într-o tavă subţire. Pui forma sau tava în congelator peste noapte, iar dimineaţa după micul dejun, ai pregătit deja şi te aşteaptă în frigider un desert light şi dulce.

Acum te poţi bucura de ciocolată fără să te simţi vinovată.

Sursă foto: www.pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment