Reteta traditionala de muraturi – Invata cum sa pregatesti cele mai bune muraturi

Reteta traditionala de muraturi – Invata cum sa pregatesti cele mai bune muraturi

Daca iti doresti niste muraturi ca la mama acasa, asigura-te ca ai un butoi de stejar pe care il oparesti cu apa si il clatesti apoi cu apa rece de cateva ori. Butoiul trebuie sa fie uscat inainte de a pune muraturile.

Ingrediente: (pentru un butoi de 60 l)

– sare (1 lingura la un litru de apa)

– 4 capatani de usturoi

– 2 radacini de telina

– 2 bucati de telian cu frunze

– 2 buchete de marar

– 2 kg de ardei capia

– 3 bucati de varza rosie

– 3 kg gogonele (rosii verzi crude)

– 3 bucati conopida

– 3 kg castraveti

– 3 legaturi de hrean

– 3 kg de morcovi
– 2 bucati de sfecla rosie

Mod de preparare:

Legumele folosite trebuie sa fie proaspete, fara pete, altfel risti sa se inmoaie la iarna. Astfel, speli in doua ape toate legumele de mai sus si le cureti de coaja si cozi dupa caz.

Intre timp pune la fiert apa cu sare (o lingura la 1 litru) pe care trebuie sa o lasi la racit dupa ce fierbe. Varza si conopida se tin in apa fiarta cu sare timp de o ora jumatate inainte de a se adauga in butoiul cu muraturi.

Pe fundul butoiului se pune mararul, telina si usturoiul. Legumele se aseaza in butoi, inclusiv varza si conopida dupa bunul plac al fiecaruia (nu exista o regula pentru asezare) se adauga apa racita cu sare peste ele si o greutate care sa tina legumele presate.

Butoiul se depoziteaza in camara si la 2-3 se mai vantura timp de o saptamana.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment