Reţetă pentru gofre cu ciocolată și căpșune

gofre

Cum să faci gofre

De fiecare dată când ai poftă de gofre, acum poţi să prepari şi tu acasă, cu ajutorul acestei reţete simple şi rapide. Sunt ideale ca desert atunci când ai musafiri şi vrei să îi surprinzi cu ceva delicios şi care pe deasupra arată nemaipomenit. Acum nu mai trebuie să te duci până în oraş pentru a savura o porţie de gofre. Dacă ţi-ai achiziţionat aparatul electric sau o formă specială de gofre din aluminiu, nu mai ai nevoie decât de câteva ingrediente. Iată reţeta pentru gofre cu ciocolată şi căpşune.

Ingrediente pentru aluatul de gofre:

-250 de grame făină
– o jumătate de linguriță praf de copt
– o jumătate linguriţă bicarbonat de sodiu
– o jumătate de linguriţa de sare
– 3-4 linguri pline de zahăr brun sau zahăr tos
– 2 ouă
– 80 ml ulei de măsline
– 325 ml lapte
– 60 de grame de cacao
– fulgi de ciocolată
– căpşuni

gofre, gofre cu ciocolata si capsuneMod de preparare:

Într-un bol se amestecă făina cu praful de cacao, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Într-un castron separat bate ouălele peste care torni laptele călduţ şi uleiul. După ce ai amestecat bine, varsă şi îmbină treptat compoziţia, cu făina pregătită înainte. Adaugă vreo doi pumni de fulgi de ciocolată şi amestecă bine.

Pregăteşte aparatul electric pentru aluatul de gofre. Cu ajutorul unei pensule, unge fiecare parte cu puţin ulei sau cu o bucăţică de unt. După ce aparatul s-a încălzit îndeajuns, cu ajutorul unui polonic toarnă aluatul în forme şi aşteaptă câteva minute să se rumenească pe ambele părţi. Dacă foloseşti forma manuală, nu uita că după un minut, două, să întorci forma pe partea dorsală, pentru ca aluatul să se rumenească egal, pe ambele părţi.

După ce le-ai scos, aşează-le pe un grătar cu bare de fier sau o farfurie care să nu fie rece, şi aşteapta să se răcească treptat. Între timp, spală şi taie pe jumătate căpşunile. Aşează-le pe gofre, presară puţin zahăr praf şi opţional foloseşte şi un sirop de ciocolată.

De asemenea, când pregăteşti aluatul pentru gofre cu ciocolată, poţi renunţa la fulgi şi cacao,în schimbul unei creme de ciocolată. Pentru a pregăti o cremă de ciocolată ai nevoie de:

Ingrediente cremă de ciocolată:

– 150 ml frişcă lichidă
– Cei 320 ml de lapte (pe care de data aceasta îl vei folosi la cremă)
– 80 gr unt
– 150 gr bucăţi de ciocolată
– Un praf, două de sare

De data aceasta aluatul îl vei pregăti astfel:
Pentru început pregăteşte crema. Într-o cratiţă varsă laptele şi frişca lichidă. Adaugă untul uşor topit, puţină sare şi amestecă compoziţia pe foc până se topeşte untul complet. La final adaugă şi bucăţelele de ciocolată şi lasă-le să se topească. Închide focul şi lasă crema să se răcească.
Între timp, bate ouălele şi încorporează treptat faina, praful de copt şi cel de bicarbonat de sodiu. Mixează împreună cu crema de ciocolată deja preparată şi asigură-te că nu sunt cocoloaşe.
Toarnă aluatul în forma de gofre, rumeneşte-l, pregateşte fructele şi cât ai clipi vei avea o porţie delicioasă de gofre cu ciocolată şi căpşune.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment