Rețetă Jamie Oliver – Somon la tigaie cu broccoli și sos de anșoa

Rețetă Jamie Oliver – Somon la tigaie cu broccoli și sos de anșoa

Îmi place somonul și păstrăvul prăjit în tigaie și de când mi-am achiziționat cartea lui James Oliver sunt o fericită, pardon, papilele mele gustative sunt. Când gătești un astfel de pește, combină-l cu broccoli fiert în aburi și cu un sos acrișor de anșoa și rozmarin.

Rețeta este pentru 4 porții.

Ingrediente sos de de anșoa și rozmarin:

– frunze tocate mărunt de la un fir de rozmarin proaspăt

– 10 fileuri de anșoa în ulei, scurse și tăiate mare

– zeama de la o lămâie

– ulei de măsline extravirgin

– piper negru proaspăt măcinat

Ingrediente pentru pește:

– 4 fileuri de somon a câte 200 g

– ulei de măsline

– sare și piper

– 500 g broccoli

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius, apoi se prepară sosul de anșoa și rozmarin. Rozmarinul se zdrobește într-un mojar până când se transformă într-o pastă. Se adaugă fileurile de anșoa (pește mic, subțire), care se zdrobesc alături de pasta de rozmarin. Se adaugă zeama de lămâie, câteva linguri de ulei de măsline, piper și se amestecă până când se obține un sos nu foarte gros.

Încinge o tigaie mare, care se poate folosi și la cuptor. Ungeți somonul cu puțin ulei de măsline, condimentați cu sare și piper și prăjiți-le pentru 2 minute, așezate pe partea cu pielea. Întoarceți-le, apoi introduceți tigaia în cuptorul încins pentru 3-4 minute. Cât timp stă somonul la cuptor, fierbeți buchetele de broccoli în apă clocotită și sărată timp de 3-4 minute.

Verificați somonul dacă s-a făcut, din portocaliu se transformă într-un roz opac.

Când buchetele de broccoli sunt gata, stropiți-le cu sosul de anșoa și rozmarin, le puneți pe o farfurie și deasupra punți un file de somon, peste care adăugați puțin sos.

Poftă bună!

TIPS: La această rețetă puteți servi un pahar de vin alb demisec.

Sursa: Jamie Oliver „Cum devii un bucătar mai bun”

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment