Reteta de sirop de visine – Cum se prepara siropul natural de visine
Pentru ca este sezonul visinilor, reteta aceasta pentru siropul de visine este perfecta, mai ales ca te poti bucura de sirop pe tot parcursul anului.
Ingrediente:
1 kg visine
1 kg zahar
Mod de pregatire:
Se scot samburii din visine, se pun intr-un vas si se amesteca cu zaharul. Se tin visinile in frigider si din cand in cand se mai amesteca, pana cand zaharul se topeste definitiv. Dupa ce s-a topit, visinile se scot si se lasa la scurs. Siropul obtinut se poate pastra si pe timp de iarna, daca este pastrat in sticle sterilizate.
Cum se face sterilizarea sticlelor pentru sirop?
Intr-o oala mai mare se aseaza un prosop pe fundul oalei, astfel incat sa stea sticlele asezate, dar cu putina distanta intre ele. Se adauga apa pana la jumatatea sticlelor si se lasa pe foc pana da in clocot. Dupa ce au clocotit se lasa pana se racesc si se pastreaza la intuneric in camara.
TIPS: Cu visinile ramase poti face o placinta sau tarta cu visine.