Rețetă de papanași cu smântână și dulceață

Rețetă de papanași cu smântână și dulceață

Ingrediente:

– 500 grame brânză grasă de vaci
– 100 grame zahăr
– 2 ouă
– 1 linguriţă rasă de bicarbonat
– 1 lingură zeamă de lămâie
– 1 plic zahăr vanilat
– 1 linguriţă coajă de lămâie rasă de lămâie
– 1 vârf de cuţit de sare
– 200 gr făină (plus 1-2 linguri)
– 300 grame smântână
– 200 grame dulceaţă
– 100 grame zahăr pudră (preferabil vanilat)
– 500-700 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se cerne bine făina și se amestecă fie manual, fie într-un robot de bucătărie, brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea și zahărul vanilat și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.

Se adaugă 200 g de făină și coaja de lămâie rasă și se amestecă bine.

SAMSUNGPuneţi uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă, pe o suprafaţă de lucru, curată şi uscată, pudraţi făină și împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora.

Cu mâna dată prin făină formaţi 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat.
Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat.

În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată şi două biluţe, pe ambele părţi.

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment