Reţetă de îngheţată pentru acasă

înghețată de casă

Cum poţi face îngheţată acasă

Cel mai bun desert în zilele toride este, desigur, o cupă de îngheţată. Răcoritoare şi dulce, este nemaipomenită atunci când simţim că ne topim şi suntem lipsiţi de energie. Tocmai de aceea, magazinele deja şi-au aprovizionat frigiderele cu tot feluri de îngheţate, de la casoletă, la cea pe băţ sau la cornet. Din păcate, majoritatea conţin coloranţi, E-uri şi sunt de proastă calitate. Tocmai de aceea, cel mai bine este să-ţi pregăteşti singură acasă o îngheţată delicioasă, ori de câte ori doreşti, cu doar câteva ingrediente. Iata cum:

Ingrediente pentru îngheţată cu vanilie

– 500 ml lapte
– 250 ml frişcă lichidă/ smântână dulce
– 150 gr zahăr tos
– 6 gălbenuşuri de ouă
– 2 păstăi de vanilie
– puţină sare

inghetata, reteta inghetataMod de preparare:
Adaugă într-o crăticioară laptele şi smântâna dulce. Crestează păstăile de vanilie pe mijloc, şi cu un cuţit scoate pasta de seminţe de vanilie şi adaug-o în lapte, cu tot cu păstăi. Astfel vei avea o explozie de savoare de vanilie în cupele de îngheţată. Dacă consideri că sunt prea scumpe sau nu găseşti, poţi folosi şi esenţă de vanilie. Pune crăticioara la foc mic să fiarbă. După ce a fiert, lasă compoziţia să se răcească şi ocupă-te de ouă.
Pentru a doua parte, aşadar, mixsează gălbenuşurile cu sarea şi zahărul până ce devine o pastă consistentă alb-gălbuie. Reduceţi viteza mixerului şi adăugaţi treptat compoziţia cu lapte şi smântână deja răcită. După ce s-a încorporat laptele, pune compoziţia din nou la fiert pentru 10-15 minute.
După ce a fiert, pune-o într-un castron şi acoperă-l cu o foaie de plastic care să atingă suprafaţă cremei, pentru a nu a împiedica formarea unei cruste.
Odată ce a ajuns la temperatura camerei, dă-o la congelator pentru câteva ore sau cel mai bine peste noapte.

Truc de ţinut minte!: O îngheţată cremoasă nu are fulgi de gheaţă. Tocmai de aceea, pentru a evita acest lucru, amestec-o din când în când (3-4 ori) pentru a împiedica formarea fulgilor de gheaţă.
După ce a stat minim 6 ore la frigider, puteţi să o serviţi alături de fructe şi napolitane.

Îngheţată de ciocolată

Îţi place mai mult îngheţata de cacao decât cea de vanilie? Nu-i nimic, avem reţetă şi pentru asta.

Ingrediente pentru îngheţata de de ciocolată:

– 300 ml lapte
– 300 ml frişcă lichidă
– 80 de grame ciocolată amăruie
– 85 de grame zahăr tos
– 3 gălbenuşuri de ouă
– 30 de grame de praf de cacao

Mod de preparare:
Pentru această reţetă ai nevoie să pregăteşti compoziţia într-o baie de aburi. Aşa că pune la fiert puţină apă peste care așezi o crăticioară mai mică sau un bol. În acest bol varsă laptele, smântâna dulce şi zahărul. După ce s-a topit zahărul pune gălbenuşurile de ouă şi amestecă uşor compoziţia cu un tel. După ce s-au încorporat gălbenuşurile, adaugă şi bucăţelele de ciocolată amăruie. Imediat ce s-a topit ciocolata, varsă praful de cacao şi amestecă până se omogenizează şi cacaoa. Lasă la fiert la foc mic compoziţia pentru 15 minute, până când se îngroaşă puţin.
Varsă totul într-un bol curat şi după ce s-a răcit, pune viitoarea îngheţată în congelator pentru minim 6 ore. Nu uita să amesteci din când în când pentru a fi cremoasă.

Şi uite aşa ai o îngheţată delicioasă homemode. Nu-i aşa că a fost simplu?

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment