Respiratie neplacuta – Cauze si tratament

Respiratie neplacuta – Cauze si tratament

Respiratia neplacuta a gurii poate avea un impact social neplacut, mai ales ca este insesizabil pentru cel cu probleme. Cei care vor avea astfel de persoane in jurul lor isi vor dori sa incheie cat mai repede conversatia si vor evita sa mai aiba contact cu ei.

Mirosul neplacut al gurii se numeste Halena si apare de regula atunci cand exista probleme gingivale, o igiena necorespunzatoare a cavitatii bucale, gura uscata produsa fie de deshidratare, respiratie predominant bucala, limba incarcata sau proteze dentare. Exista si alte cauze la nivel intern, precum fumatul cronic, refluxul continutul gastric in esofac, modificarile hormonale datorate sarcinii sau tulburari ale ciclului menstrual.

Teste pentru diagnosticul halenei:

Halena se instaleaza in timp si este posibil ca persoana in cauza sa nu isi dea seama. Daca vrei sa iti dai seama acasa daca suferi de miros neplacut al gurii, sterge cu un tifon limba de cateva ori si miroase tifonul dupa 1 minut sau poti face acelasi lucru cu interiorul incheieturii (trebuie sa te speli pe maini inainte) si miroase incheietura. Daca simti un miros neplacut adreseaza-te unui medic stomatolog sau ORL-ist.

Dupa ce se descopera cauza halenei, trebuie sa adopti o igiena dentara corespunzatoare: periaj dentar de doua ori pe zi, ata dentara pe care trebuie sa o folosesti pentru toti dintii si maselele si apa de gura. Dupa fiecare masa se recomanda sa clatesti gura abundent cu apa. Fumatul trebuie evitat si daca totusi esti fumator, clateste gura cu apa dentara.

Alimente care ajuta la indepartarea mirosului neplacut:

– ceai verde

– apa plata (minim doi litri pe zi)

– fructele de padure, citricile si fructe bogate in vitamina C

– legumele si salata verde

– mere

– morcovii, telina si patrunjelul, eucalipt si rozmarin.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment