Remedii pentru ochii umflați și cearcăne

Ochii umflați se referă la inflamarea țesuturilor din jurul ochilor. Această inflamație este aproape întotdeauna cauzată de edemul periorbital sau de acumularea de lichid în jurul ochilor. Dar și înaintarea în vârstă, greutatea și genetica pot juca un rol important. Iată câteva remedii pentru ochii umflați și cearcăne!

Trucuri pentru ochii umflați și cearcăne

Acumularea de lichid care duce la ochii umflați poate fi cauzată de o serie de motive, inclusiv boli, lipsă de somn, prea mult somn, dietă, alergii, greutate, genetică și înaintare în vârstă. Este extrem de important să îți dai seama care este motivul care acționează în cazul tău. Trebuie să rezolvi problema, nu doar să o maschezi. Mai jos, poți regăsi câteva sfaturi pentru tratarea ochilor umflați și cearcănelor.

1. Mănâncă mai puțină sare

Consumul de sodiu este o cauză obișnuită a retenției de apă, chiar dacă nu suferi de o afecțiune preexistentă care să te facă susceptibil la aceasta, cum ar fi bolile renale. Din cauza dezechilibrului de sare și apă, apa este extrasă din celule pentru a hidrata țesuturile. Acest proces poate afecta ochii, umplând țesuturile din jurul cavității ochilor.

Dacă îți faci griji cu privire la gustul mâncărurilor, nu ar trebui. Cercetătorii au descoperit un lucru important. Cu cât mănânci mai puțină sare, cu atât mai puțin îți dorești sarea în alimentația ta. Papilele tale gustative se vor obișnui cu nivelul scăzut de-a lungul timpului. După o lună de la această schimbare, încearcă să mănânci un preparat la fel de sărat ca înainte. Probabil că nu vei putea.

2. Folosește pliculețe de ceai de mușețel

Mușețelul poate reduce inflamația cauzată de alergii. Acesta poate ameliora inflamațiile în general, iar atunci când vine vorba despre ochii tăi, poate calma pielea iritată și umflată. Poate face minuni chiar și când vine vorba despre ochii obosiți și cearcăne. Plasarea pliculețelor de ceai direct pe ochi te poate ajuta să reduci disconfortul și apariția iritațiilor sau a inflamațiilor. Ai două opțiuni atunci când vine vorba despre cum poți aplica acest tratament. Fie îți faci propriile pliculețe de ceai de mușețel, fie le cumperi direct de la magazin.

Ingrediente

2 pliculețe de ceai de mușețel
1/2 cană cu apă

Pune apa la fiert. Când atinge punctul de fierbere, închide focul, pune pliculețele de ceai și lasă-le pentru aproximativ 5 minute. Scoate pliculețele de ceai, lasă-le să se răcească și stoarce lichidul în exces. Pune pliculețele de ceai pe ochi timp de cel puțin 10 minute, de două ori pe zi.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment