Remedii naturale pentru tuse pe care le poți face acasă

Este util să cunoști diferite tratamente afecțiuni pentru afecțiuni, mai ales când îți este prea rău pentru a merge la farmacie. Iată câteva remedii naturale pentru tuse pe care le poți face acasă!

Ce remedii naturale pentru tuse poți încerca?

Tusea este un reflex normal, care protejează plămânii și traheea. Aceasta te ajută să scapi de iritații, cum ar fi praful pe care l-ai inhalat, mâncarea cu care te-ai înecat sau mucusul. Remediile de mai jos te pot ajuta să combați tusea, care este adesea declanșată de răceli și gripă. Tusea te poate împiedica să faci diferite lucruri și poate deranja liniștea dintr-o bibliotecă. Chiar dacă ești acasă, tusea poate fi obositoare și neplăcută. Aceasta îți poate afecta somnul, iar tusea prelungită îți poate afecta chiar și mușchii stomacului și coastele. Dacă nu ești adeptul siropului de tuse, încearcă aceste remedii naturale!

Ceai de ghimbir pentru a combate tusea

Ceaiul de ghimbir este un remediu eficient împotriva tusei. În afară de răceli și tuse, ghimbirul este adesea folosit ca remediu pentru greață și problemele cu stomacul. Pentru a prepara ceai de ghimbir, curăță și taie o rădăcină de ghimbir. Adaugă o lingură de ghimbir feliat într-o cană cu apă fierbinte. Lasă ceaiul la preparat pentru cinci minute, după care strecoară-l. Adaugă o linguriță de miere pentru a îndulci ceaiul.

Oțet de mere și apă pentru a ameliora tusea

Oțetul de mere poate ajuta la prevenirea unei răceli Acest oțet versatil poate, de asemenea, să amelioreze o tuse persistentă. Pentru acest remediu, adaugă două lingurițe de oțet într-un pahar cu apă. Bea acest amestec de cel puțin două ori pe zi pentru a avea parte de beneficiile sale.

Miere și lămâie pentru tuse

Potrivit unui studiu publicat în revista Evidence-Based Child Health, mierea este mai eficientă pentru ameliorarea tusei decât dextrometorfanul, un ingredient utilizat frecvent în medicamentele pentru tratarea tusei.

Acest remediu conține, de asemenea, lămâie, care dă un plus de vitamina C, ajutând astfel corpul să își revină mai repede. Pentru a prepara acest remediu, toarnă zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă într-o cană cu apă caldă. Adaugă o linguriță de miere și amestecă ușor.

Mentă ca tratament pentru tuse

Menta este o plantă medicinală, care este folosită pentru a trata diferite afecțiuni, precum durerile de cap și problemele cu stomacul. În loc să cumperi medicamente pentru a ameliora o tuse persistentă, mănâncă o bomboană cu mentă. Dacă încerci să reduci aportul de zahăr, mai ales dacă ai diabet zaharat, poți bea ceai de mentă. Pentru a prepara ceaiul de mentă, adaugă o mână de frunze de mentă într-o cană cu apă fierbinte. Lasă compoziția la infuzat pentru cinci minute, după care strecoară ceaiul.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment