Remedii naturale pentru ochi umflați

Masca pentru ochi

Ce poate fi mai grav pentru look-ul tău decât niște ochi umflați și cu cearcăne? Acest tip de inflamație apare din cauza alergiilor, nopților albe, somn insuficient, prea mult timp petrecut în fața calculatorului sau pur și simplu din cauza unei îmbătrâniri rapide.

Indiferent care este cauza pungilor de sub ochi, poți apela la câteva remedii naturale din frigider.

Iată cum scapi de aspectul de ochi umflați:

1. Castraveții:

Se pare că au un efect antiinflamator datorită conținutului bogat de acizi naturali care reduc apa din organism. Pentru un efect rapid, ține un castravete în frigider, taie-l în felii și aplică pe ochi cât sunt reci, timp de 10-15 minute.

2. Linguri:

Pune două linguri în congelator seara, iar dimineața când te trezești, așează-le peste ochi. Dacă sunt prea reci, le poți înfășura cu un tifon subțire. Senzația de oboseală a ochilor va dispărea imediat.

3. Uleiul de migdale:

Este ideal atât pentru îngrijirea tenului, cât și pentru ochii umflați și cu cearcăne. Masează prin mișcări circulare zona ochilor cu ulei de migdale și în timp cearcănele se vor estompa.

Masca pentru ochi4. Ceai verde sau negru:

După ce ai băut ceai verde sau negru, poți pune plicurile în congelator, după care se pun peste ochi. Efectul este de calmare, iar apa din țesuturile de sub ochi va fi eliminată.

5. Lapte rece:

Laptele este indicat pentru demachierea tenului, însă îl poți folosi și împotriva ochilor umflați. Înmoaie două dischete demachiante în lapte rece și lasă-le 15 minute să acționeze în zona inflamată a ochilor.

6. Cartofi:

Spală bine un cartof curățat de coajă, taie două felii și pune-le pe ochi. Amidonul din cartofi are efect de calmare și antiinflamator.

7. Albușul de ou:

Bate două albușuri de ou și aplică pe toată fața. Albușurile calmează ochii obosiți și ajută pielea să-și recapete fermitatea. Pentru o hidratare intensă, poți folosi gălbenușurile pe care trebuie să le amesteci cu o lingură de miere sau ulei de măsline. Lași masca să acționeze 10-15 minute, apoi clătești cu apă caldă sau lapte.

8. Punga cu legume:

Poți folosi oricând o pungă cu legume congelate. Tot ce trebuie să faci este să înfășori punga într-un tifon sau într-un material moale din bumbac și lasă să acționeze timp de 5-10 minute. Vei arăta mai fresh ca niciodată!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment