Remedii naturale pentru eczeme

Te mănâncă și te scarpini în mod constant. Eczemele au capacitatea de a aduce disconfortul în viața ta. Însă un disconfort insuportabil. Iar persoanele care suferă de eczeme știu deja acest lucru. Însă ce remedii naturale există?

Ce tratamente naturale pentru eczeme există?

Eczema este un termen general folosit pentru a descrie diferite afecțiuni ale pielii care au ca rezultat pielea inflamată și decolorată. De obicei, pielea este roșie, uscată, inflamată și ocazional apar blistere sau cruste. Termenul de eczemă este adesea folosit în paralel cu termenul de dermatită, care se traduce literalmente în „piele inflamată”. Există multe tipuri de eczeme, iar cel mai frecvent întâlnit tip este cel al eczemei atopice. Se crede că aceasta este ereditară și declanșată de alergeni, fiind mai frecventă în rândul copiilor, dar poate apărea și în cazul adulților. Nu există vreun tratament, dar analizarea cauzelor și tratarea simptomelor sunt posibile.

Pielea este prima linie de apărarea a organismului nostru. Suntem expuși la tot felul de agenți patogeni care ne pot îmbolnăvi. Pielea este compusă din epidermă, stratul exterior, și dermă, stratul adânc. O piele sănătoasă se compune din celule pline de apă, grăsimi și uleiuri care ajută la îmbunătățirea capacității de reținere a apei.

Dacă ai o eczemă, pielea ta produce mai puține grăsimi și uleiuri decât în mod normal, iar capacitatea de reținere a apei este diminuată. Spațiul dintre celule se mărește, deoarece acestea nu mai sunt hidratate, începi să pierzi apă din dermă, iar iritațiile și bacteriile își pot face simțită prezența mai ușor. De aceea, săpunurile și detergenții pot înrăutăți eczemele, deoarece elimină lipidele produse de piele. Mai jos, găsești câteva remedii pentru eczeme, care se concentrează pe întărirea barierei pielii și menținerea umezelii.

1. Ulei de cocos

Uleiul de cocos intră în piele și umple spațiul intercelular care te face să pierzi umiditatea pielii. Este soluția perfectă pentru a te ajuta să previi uscarea și iritarea suplimentară a pielii. Ai nevoie doar de ulei de cocos pentru acest tratament. Clătește-te pe mâini cu apă și tamponează-le cu un prosop până când sunt uscate. Aplică uleiul de cocos pe zonele afectate și lasă-l să intre în piele. Aplică de mai multe ori în timpul zilei, de câte ori este nevoie.

2. Ulei de jojoba

Deși uleiul de cocos este fantastic, eczemele sunt destul de complicate. Nu toată lumea reușește să le amelioreze cu ajutorul uleiului de cocos. În acest caz, poți încerca uleiul de jojoba. Nu este un ulei, ci mai degrabă o ceară lichidă. Pătrunde adânc în piele, iar structura moleculară este cea mai asemănătoare dintre toate uleiurile cu cea a pielii noastre. Uleiul de jojoba este compus din acizi grași cu lanț lung, fiind incredibil de hidratant. În plus, conține alcooli grași, care nu sunt dăunători pielii, spre deosebire de tipurile artificiale de alcool, cum ar fi metanolul, alcoolul izopropilic și alcoolul benzilic.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment