Relațiile la distanță nu rezistă

cuplu

Rezistă relațiile la distanță?

Astăzi avem vieţi agitate, nu ne mai aşteptăm, nu ne mai înţelegem şi cred că nici nu mai vrem. Totul este pe repede înainte. Aşa cu relaţiile: vrem să ne cunoaştem cât mai repede, să ajungem în intimitate și mai repede şi ne despărţim cu aceeași viteză. Unii oameni îmi spun că s-au născut în era nepotrivită, totul e prea repede pentru ei. Ce părere aveţi de relaţiile la distanţă?

Am o bună prietenă care s-a despărţit recent, motivul? Distanţa. Ea în Bucureşti, el în Târgu-Jiu. Ea făcea sacrificii, el nu. Motive pentru care se despart oamenii atunci când e vorba de relaţiile la distanţă:

1. Distanţă prea mare între voi

cuplu
Sursă: pixabay.com

Orice relaţie se construieşte când eşti alături de persoană iubită, mai ales dacă locuiţi împreună, dacă nu te vizitezi frecvent, rişti că romantismul şi dragul de persoana de lângă să dispară din ce în ce mai mult, drept consecinţă, apar frustrări, gânduri, răceală între parteneri şi mai ales, rişti să se ivească certuri fără rost care duc la despărţire.

2. Gelozia
Cu cât un om este urmărit, controlat, cu atât mai mult o să calce greşit. Cea mai uşoară metodă de a otrăvi relaţia este prin gelozie. Dacă întrebi de fiecare dată partenerul unde merge, cu cine se întâlneşte, ce face sau îi propui să rămână mai bine acasă şi să nu se distreze, e primul semn că nu va merge acea relaţie. Fiecare om are nevoie de o viaţă socială normală, aşa că nu va otrăviţi propria relaţie cu gânduri inutile.

3. Comunicarea
Atunci când nu mai aveţi ce să vă povestiţi seara, e semn că relaţia s-a rupt undeva şi trebuie urmărit ceea ce va nemulţumeşte pentru a o salva. Încercaţi de fiecare dată să găsiţi subiecte de discuţie comune sau care să va facă plăcere să povestiţi. Vorbiţi de mai multe ori pe zi, nu doar seara la telefon, ci găsiţi mijloace destul de uşoare în ziua de astăzi: mesaje, mailuri sau videocall-uri. Cred că v-ar încânta să ajungeţi seara acasă sau dimineaţa la birou şi să găsiţi un mail de la partenerul de viaţă.

Pentru a vă asigura o relaţie la distanţă sănătoasă întâi trebuie să clarificaţi nişte reguli clare şi precise, ceea ce îţi convine şi ce nu la această relaţie. Posibil că nu o să îi încânte, mai ales pe bărbaţi, acest tip de discuţie, însă e foarte utilă. Nu renunţa la subiecte delicate, cum ar fi dacă să rămâneţi monogami sau nu, trebuie ştiut de la început acest lucru şi apoi decideţi dacă puteţi continua sau nu.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

1 Comment

  1. Reply
    barawho

    Adverat ce-ai spus aici, doar ca depinde mult de persoanele implicate. Unele sunt foarte „clingy” si au nevoie de atentie constanta, si in consencinta isi intreaba partenerii in mod continuu unde merg, cand ies in oras, cu cine sunt etc. Altele sunt mai libertine, se descurca pe cont propriu si nu au nevoie de atata micro-management ca sa aiba incredere in partener.

    Cat despre comunicare….poate e mai bine sa fie mai rara, ca atunci cand se vad sa aiba mai multe de povestit (daca povestesti toata ziua e ca si cum ai ajunge acasa de la serviciu si nu mai ai ce barfi ca deja ai spus totul) si amintiri si experiente de impartasit (cel putin din experienta mea…)

Leave Your Comment