Relatii intime in timpul sarcinii – Pro sau contra relatiilor cand esti insarcinata

Relatii intime in timpul sarcinii – Pro sau contra relatiilor cand esti insarcinata

Sarcina este poate unul dintre cele mai frumoase lucruri din viata noastra, insa exista posibilitatea sa apara cateva probleme in cuplu.

Ea va avea senzatia ca este grasa sau ca tot ce i se spune are legatura cu greutatea ei, lui poate ii va fi teama sa mai aiba relatii intime cu ea datorita ideii ca bebele lor este acolo sau din contra va avea o dorinta crescuta stiind ca poate fi interzis un contact intim.

Indiferent de situatia, o sarcina necesita rabdare si multa dragoste din partea ambilor parteneri.

Este permis sa intretii relatii intime in timpul sarcinii?

Da si nu. Da, daca te simti bine, nu ai dureri, greturi sau orice alte senzatii care iti pot crea dificultati in contactului si nu, daca ai o sarcina dificila, dureri sau sangerari neobisnuite.

Retine ca medicul tau ginecolog este cel care iti poate oferi cel mai bun sfat si este de preferat sa alegi acelasi medic ginecolog la care te duceai inainte de a avea sarcina, pentru ca el iti cunoaste cel mai bine istoricul.

Daca te simti bine si organismul iti permite sa ai relatii intime este chiar indicat sa faci asta. Exista gravide care se tem pentru micutul din pantec. Ei bine, trebuie retinut ca el este foarte bine protejat de sacul amniotic, iar colul este foarte bine inchis.

Cele mai potrivite pozitii in timpul sarcinii sunt cele in care tu stai deasupra sau lateral sprijinita intr-o perna.

O femeie insarcinata are nevoie de intelegere, apar schimbari in corpul ei, starea ei psihica poate fi modificata, pot aparea stari de depresie, de nemultumire sau chiar panica. Nu uitati sa comunicati, sa va intelegeti si sa va sprijiniti reciproc, sa aveti momentele voastre intime (faceti un dus impreuna, sarutati-va, dormiti imbratisati, alintati-va).

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment