Reguli pentru o dietă corectă – Ce alimente nu ai voie să combini

Reguli pentru o dietă corectă – Ce alimente nu ai voie să combini

Deși aparent sănătoase și indicate în dietă, există unele alimente pe care dacă le combini cu altele pot deveni bombe calorice!

Iată care sunt alimentele și cum nu ai voie să le combini:

1. Fructele: nu se consumă niciodată ca desert și nici sub formă de salată de fructe! Poți consuma un fruct dimineața pe stomacul gol sau oricând în timpul zilei ca gustare, pentru care trebuie să aștepți 2 ore până să mai mănânci altceva.

2. Uleiul de măsline: nu se consumă niciodată combinat cu făinoase (nici măcar cu renumitele bruschete). Ai voie să consumi o lingură sau două de ulei de măsline numai în salate.

3. Ouă: nu consuma ouă prăjite cu cartofi, pâine sau chipsuri. Optează pentru omletă cu legume în puțin unt și renunță la sare dacă poți.

4. Brânza: nu se consumă niciodată alături de pâine sau cartofi. Poți consuma brânza telemea sau de vaci în salata de roșii și castraveți.

5. Carnea roșie și albă: pentru o dietă corectă nu trebuie să le asociezi cu paste, cartofi, orez. Se consumă întotdeauna cu o salată verde.

Woman choosing between fruits and cakes6.  Zahăr și margarină: sunt două alimente care nu ar trebui să existe în dieta ta. Optează pentru miere de albine în locul zahărului și margarina cu unt, dar consumat cu limită.

Nu uita că sportul te ajută să slăbești și să îți menții organismul sănătos!

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să ne împrietenim și pe Facebook trebuie sa dai doar un click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment