Reguli pentru a alege parfumul preferat

parfumul preferat

Cum să alegi parfumul preferat

Parfumul este unul din cele mai importante accesorii ale unei femei, chiar dacă spre deosebire de celelalte accesorii, nu se vede ci se simte. Ţinând cont că majoritatea parfumurilor sunt destul de costisitoare, ar fi bine să ştii ce parfum îţi place şi te caracterizează dinainte de achiziţie, pentru a nu regreta mai târziu alegerea făcută.

Să te hotărăşti asupra unui singur parfum, mai ales dat fiind varietatea foarte mare de firme şi arome, poate fi dificil. Din acest motiv ar fi bine să ştii care din categoriile de arome îţi plac, pentru a putea restrânge căutările.

Tipuri de note:

Florale

Parfumurile cu notele florale au accente dulci, evocă diferite tipuri de arome de flori şi sunt de regulă puternice şi persistente. Aromele florale, precum cele de trandafir, iasomie, frezie sau liliac, insuflă feminitate şi eleganţă, şi sunt ideale pentru lunile din sezonul rece, când un parfum puternic este mai plăcut şi mai uşor de purtat.

Fructate/Fresh

Notele fructate sau cele fresh sunt caracteristice parfumului cu arome uşoare, răcoritoare, precum cele de citrice, coacăze, pere sau piersici. Acest tip de parfum e ideal în perioada primăverii şi a verii, deoarece nu este sufocant şi poate fi purtat chiar şi în cele mai călduroase zile.

Lemnoase

Parfumurile a căror notă predominant e cea lemnoasă sunt aparte şi conţin ingrediente caracteristice parfumurilor bărbăteşti, dar pe care le pot purta şi femeile în anumite combinaţii. Acestea sunt conţin esenţe de lemn de santal, patchouli sau mosc.

Orientale

Notele orientale sunt conţinute de parfumul aromat cu condimente precum vanilia, scorţişoara, cuişoare sau piperul alb. Aceste tipuri de arome sunt indicate pentru seară, sunt destul de puternice şi pot întoarce priviri şi genera complimente.

Acestea sunt principalele note, care la rândul lor sunt divizate în mai multe categorii, şi care se regăsesc în mai multe tipuri de concentraţii. Dintre acestea, cele mai comune sunt apa de toaletă şi apa de parfum. Prima reprezintă un amestec mai slab, persistă mai puţin pe piele, este de preferat în zilele călduroase şi are un cost mai redus. Apa de parfum este mai concentrată, indicată mai degrabă pentru zilele friguroase de iarnă, şi persistă multe ore de când a fost aplicată.

parfumul preferatCum alegeţi parfumul

Când porniţi în căutarea parfumului preferat, încercaţi să identificaţi care din categoriile de mai sus vă surâde şi vă caracterizează mai bine. De asemenea, dacă doriţi să achiziţionaţi un parfum despre care aţi aflat de la cineva care l-a folosit, ţineţi cont de faptul că acelaşi parfum nu va mirosi pe două persoane la fel, dat fiind faptul că aroma se combină cu mirosul fiecărui corp, care e diferit la fiecare om.

Totodată, nu uitaţi că parfumul nu are acelaşi miros pe măsură ce trec orele, motiv pentru care atunci când îl încercaţi ar trebui să îi acordaţi câteva ore pentru a vedea dacă aroma rămasă vă încântă simţurile.

Pentru că este posibil să doriţi să testaţi mai multe tipuri, impuneţi-vă totuşi o limită pentru că după mai mult de 3-4 parfumuri nu vă veţi mai putea da seama care parfum miroase în ce fel. Puteţi însă să vă orientaţi şi să observaţi dacă în parfumeria din care aveţi de gând să cumpăraţi nu există cumva un recipient cu cafea. Aceasta are rolul de a vă ajuta să luaţi o pauză olfactivă între mai multe parfumuri, putând să le apreciaţi mai exact.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment