Reguli de combinare a alimentelor

Alimente

Pe principiul: ce își doresc femeile, să mănânce cât vor și să nu se îngrașe! Gurmandă și pofticioasă din fire este greu să refuz un fel de mâncare, mai ales o prăjitură sau o plăcintă dulce. O singură dată am ținut o dietă. Nu a fost cea mai potrivită, însă de atunci am învățat să mănânc sănătos.

Ce vă spun acum este foarte util și vă va scuti de multe drumuri la doctor. Pe mine nu m-a învățat nimeni, iar la 15 ani am ținut o dietă strictă, iar acea dietă mi-a dăunat sănătății.

Povestea mea o să v-o împărtășesc și vouă. De la 67 kg am ajuns în 3 luni să am 49 kg. Într-adevăr poate nu e mult sau poate veți spune că alții au slăbit mai mult. Nu știu, dar experiența asta m-a ajutat să fiu mai disciplinată și motivată.

Să vă spun dragilor ce să faceți să slăbiți rapid. E foarte ușor. Totul pornește de la alimentație, nu, nu trebuie să vă înfometați. Asta nu e o soluție, dimpotrivă. Dacă vă înfometați, o să aveți probleme cu stomacul sau chiar să vă sporească apetitul pentru mâncare sau dulciuri.

Faceți sport, iar dacă nu vă permite timpul, mergeți în parc cu bicicleta sau cu rolele măcar o dată pe săptămână. O dietă fără sport nu va da rezultatele cele mai bune.

Fiți conștienți că după o perioadă de la începerea dietei, nu o să mai reușiți să slăbiți. Veți stagna, nu vă alarmați prea tare, veți slăbi în continuare, doar că mai puțin până veți ajunge la kilogramele dorite.

Și acum dieta: mâncați cât doriți dimineața, prânzul pe jumătate cât ați mâncat dimineața, iar seara cât mai puțin.
Într-o dietă, combinarea alimentelor contează cel mai mult! Țineti minte: nu combinați proteinele cu glucidele.

Reguli de combinare  alimentelor:

AlimenteStomacul nu poate digera două tipuri diferite de alimente. Sucul gastric se va concentra pe amândouă, iar mâncarea se va digera incomplet.
Proteinele: lapte, ouă, brânză, carne, pește se vor combina doar cu legume. Iar proteinele se vor combina cu același tip de proteină + legume, adică dacă mâncăm un tip de pește îl putem combina cu un alt fel de pește, însă nu putem mânca cu brânză sau alt tip de carne.

Legumele se pot mânca cu orice.

Glucidele (pâine, paste, orez, produse de patiserie, cereale etc) nu se vor combina cu carnea, brânzeturile, lactate, ouă, însă se pot combina cu legume, leguminoase sau alte glucide.

Leguminoasele sunt: fasolea, mazărea, lintea etc. și nu se vor combina decât cu legume sau cu alte leguminoase.

Semințele, nucile și sâmburii se pot mânca doar cu legume și alte oleaginoase.

Fructele nu se combină cu nimic, nici măcar cu alte fructe, de exemplu dacă mâncăm mere, putem mânca și 5 mere, însă nu trebuie să le combinăm cu alte fructe.

Țineți minte: La o masă nu mâncăm NICIODATĂ friptură cu cartofi prăjiți, ouă, brânză și fasole! Trebuie să mâncăm: Orez cu o salată de crudități sau cartofi fierți cu morcovi sau friptură de pui cu salată verde.

Fructele și dulciurile nu se consumă imediat după masă. Fructele se consumă DOAR pe stomacul gol. Așadar, ori cu minim 30 minute înainte, ori cu 2 ore după masă.

Apa se consumă fie cu o oră înainte de masă, fie la o oră după masă. Apa rămâne în stomac când mănânci și diluezi sucul gastric, iar acest lucru îngreunează stomacul să digere toată mâncarea cum trebuie.

Dacă vei respecta întocmai aceste reguli de combinare vei slăbi, dar nu asta e bucuria, ci faptul că vei avea o stare de sănătate bună.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment