Reguli culinare – Cum alegi vinul în funcție de mâncare

Reguli culinare – Cum alegi vinul în funcție de mâncare

Există câteva reguli culinare de care trebuie să ții cont, mai ales dacă vrei să faci impresie bună la o cină, astfel că vinul se combină în funcție de culoare, densitate și aromă.

Iată care sunt principiile pe care trebuie să le urmărești:

– Vinul alb se asociază cu mâncărurile care au la bază sosuri albe și galbene sau carne albă: pește, pui, creier.

– Vinul roșu se asociază cu sosurile închise la culoare, picante și cu preparatele din carne roșie: carne de vită, vânat, porc sau miel.

– Vinul rafinat, fin se asociază cu preparate fine (desert de exemplu), însă un vin greoi se asociază mâncărurilor rustice.

Iată cum asociezi vinurile mai exact:

– Pentru aperitive se servește vin alb sec sau demisec.

– Vin roșu Fetească Neagra, Pinot Noir pentru friptură de curcan, pui la cuptor, carne de porc, miel.

– Cabernet Sauvignon: Brânzeturi fermentate

– Vin roșu învechit, aspru Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră pentru carnea de vânat.

TIPS: Un vin roșu bun se consumă întotdeauna la temperatura camerei!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment