Recunosc. Am fost întreținută!

Cosmina Tudosă

La 30 de ani mă pot mândri cu o carieră de succes, iar singurul compromis pe care a trebuit să-l fac a fost timpul. Șase ani pe care i-am dedicat numai internetului. Șase ani în care nu am pus preț pe nimic altceva, nici pe viața sentimentală, nici pe vacanțe.

Nu-mi pare rău, însă știu un lucru: n-aș fi fost cine sunt azi, dacă n-aș fi fost întreținută de către părinți. Dacă nu i-aș fi avut pe ei, poate că drumul meu în viață ar fi fost altul. Poate că lucrurile erau altfel dacă ei nu-mi suportau nazurile și lipsa de orientare. Poate că era altfel dacă ei nu ar fi avut încredere deplină în mine. Și pentru asta sunt recunoscătoare.

Sunt recunoscătoare că m-au iubit la fel de mult și când nu știam încotro s-o iau. Sunt recunoscătoare că nu s-au supărat când le-am spus că studiile (pe care ei mi le-au plătit cu trudă) nu mai valorează nimic. Căci, da, venise ziua când am realizat că nu vreau să fiu economistă. Venise ziua când mi-am dat seama că nu-mi doresc să fiu o bugetară frustrată, cu o tonă de hârtii pe birou și o groază de credite luate cu buletinul. A fost ziua când mama m-a întrebat “Dar ție ce-ți place să faci?”.

Ce m-am supărat atunci, dar ce bine a fost! Mi-am amintit ce îmi plăcea cândva să fac. Să scriu! Și asta am făcut.

Revenind la ceea ce spuneam, nu cred că e un lucru rău să fii un copil întreținut, atâta timp cât există iubire necondiționată. Și știi de ce? Pentru că nu poți să-l dezamăgești pe omul care investește sentimente și bani în tine. Nu poți să-l dezamăgești pe cel care îți spune “Am încredere în tine și orice s-ar întâmpla, eu sunt lângă tine”. Și când spun asta, nu mă refer numai și/sau la suportul financiar. În fond, dacă ai nevoie de bani, poți lua rapid un credit de la Provident.

E important să fie cineva care să-ți ofere curaj. E important să fii întreținut cu o vorbă frumoasă și cu multă iubire, iar eu sunt norocoasă. Sunt norocoasă că atunci când mi-e teamă de un proiect nou, mi se spune: “Du-te cu capul înainte. Orice ar fi, ai unde să stai și un sac de cartofi ți l-oi trimite eu. Ce poți să pierzi?”. Și încă n-am ajuns la ziua în care să le cer cartofii.

Recunosc. Am fost întreținută și încă sunt. Mi-a dat Ăl de Sus cea #MaiMamăMoldoveancă și #CelMaiTatăMoldovean și nu am zile suficiente să le mulțumesc pentru că au ales să-mi fie părinți.

P.S. Din când în când, motivați-l pe cel de lângă voi și fiți buni. Într-o zi.. se va întoarce totul. Poate nu de la toți în forma pe care v-o doriți, dar se va întoarce.

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment