Război și pace

razboi

Un bătrân spunea odată că războiul cu femeile e un război pierdut

Dezarmant pentru bărbați, cel puțin la prima vedere, dar o fi și adevărat? Mulți sunt dispuși să jure că, dacă ai răbdare, timp și resurse poți învinge orice femeie. Vei duce lupte grele, vei sacrifica multe, ai șanse reale să sacrifici ceva din tine și, pentru că ești dur, la o adică o vei sacrifica și pe ea. Într-un final, în război și în dragoste orice e permis. Cel puțin așa se spune.

Și uite așa ai parte de o relație ca-n filme, în care cei doi sunt într-o permanentă tensiune, se așteaptă la cotitură și nu ratează nicio ocazie să se îndrepte unul împotriva altuia pentru a-și dovedi superioritatea. Cineva ar putea spune că e obositor și fără rost, dar ce știe el?

razboiDoar nu o să lăsați armele jos și, în loc să vă loviți, vă apucați să construiți ceva împreună, voi doi împotriva lumii. Unde ai văzut asta? Poate la cuplurile alea anoste, cu care te mai intersectezi uneori și ti se par nefiresc de liniștite, ba chiar te întrebi: ” Aștia or mai fi împreună?” Sau poate la părinții tăi, dar ce ești prost să îți alegi ca model pe mama și pe tata? Ar râde toți de tine… uite ce relații de vis au vedetele, și ce frumoși și de nedespărțit sunt împreună. Aaa, deja nu mai sunt împreună? Ciudat.

La fiecare pas, un alt model de relație apare în prim-plan, o relație conflictuală, împreună, dar unul împotriva celuilalt, că așa se poartă acum. Nimeni nu are nevoie de nimeni, suntem independenți și dispuși oricând să ne descurcăm singuri sau s-o luăm de la capăt… desigur, cu altcineva. Ce să-i faci, așa e-n tenis… mai lovești și fileul, s-a mai văzut și la case mai mari.

De fapt, cam asta e tot ce vezi, lovituri în fileu și game over. Renunțăm la cel de lângă noi de parcă am fi reci și nemuritori, de parcă nimic nu ne-ar atinge.

S-ar fi putut, dar nu s-a vrut asta. Sau poate nu v-ați priceput. Și vine-o vreme când ți se face dor, un dor nebun de voi, așa cum erați în doi…

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment