Purtatorul sanatos de virus B – Afla tot ce trebuie sa stii despre purtatorii de virus hepatic B

Purtatorul sanatos de virus B – Afla tot ce trebuie sa stii despre purtatorii de virus hepatic B

Exista pacienti infectati cu virusul hepatitei B inca din copilarie, dar care raman „purtatori sanatosi”, pentru ca sistemul lor imunitar nu era suficient de puternic pentru a combate virusul. Acesti pacienti pot face la un moment dat in viata hepatita cronica, ciroza sau cancer hepatic.

Exista o sansa de 1% pe an ca acest virus sa dispara definitiv cu ajutorul propriului sistem imunitar.

Ce inseamna sa fii purtator sanatos de virusul hepatitei B?

Pacientul a facut boala cu simptome „tacute” in copilarie, are AcHBe pozitiv si AgHgBs pozitiv de mai mare de 6 luni, transaminazele sunt normale, Viremia B (ADN VHB) are valoare mica <200oui/ml (sau 10.000 copii/ml), daca se face biopsie hepatica sau fibrotest, poate exista inflamatie, dar nu si fibroza.

Purtatorul de virus hepatic B nu prezinta niciun simptom care sa il poata trimite catre medic, de aceea exista multe persoane, care desi au acest virus, nu stiu despre el.

Un purtator de virus hepatic B trebuie sa stie ca nu este o persoana sanatoasa si de aceea virusul se poate trezi oricand, este necesar sa va faceti un control in fiecare an pentru a verifica starea virusului. Medicamentele sau ceaiurile naturiste pot imbolnavi ficatul, informati-va stomatologul ca aveti virusul hepatitei B, depozitati absorbantele si tampoanele in pungi de plastic pentru a nu imbolnavi membrii familiei, nu consumati alcool pentru ca poate reactiva virusul sau va poate inrautati starea de sanatate.

TIPS: Protejeaza-te la fiecare contact. Bolnavii de hepatita B nu prezinta simptome vizibile si risti sa te contaminezi! Persoanele albe la fata, obosite tot timpul pot fi persoane care sufera de hepatita B.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment