Puncte negre – Cum scapi de punctele negre

Puncte negre – Cum scapi de punctele negre

Punctele negre apar de regulă datorită unui exces de sebum, fiind localizate în zona T a feței și în mod special pe nas. Punctele negre sunt de fapt pori care s-au închis după ce au avut contact cu impurități.

Există câteva tratamente naturale pe care le poți face acasă, însă prevenirea lor este cu siguranță cel mai bun tratament. Pentru prevenirea lor, spală-te zilnic cu apă rece, dimineața și seara, exfoliază tenul de 3 ori pe săptămână și folosește soluție tonică zilnic.

Dacă îți dorești un tratament natural pentru acasă, poți încerca următoarele măști:

1. Scorțișoară cu miere de albine: se amestecă o lingură de miere de albine cu jumătate de lingură scorțișoara, se amestecă și se  aplică pe tenul curat pentru 20 minute. Eu vă recomand înainte de această mască, să faceți o infuzie cu ceai de mușețel, astfel încât să vi se deschidă porii.

2. Exfoliere cu lapte și gelatină: pune o lingură de lapte și una de gelatină într-un pahar sau cană termorezistentă, amestecă-le și lasă 10 secunde în cuptorul cu microunde. Verifică înainte pe mână dacă masca obținută nu este prea fierbinte și apoi aplică pe nas cu ajutorul unei pensule soluția obținută. Așteaptă 10 minute să se usuce, după care îndepărtezi pelicula de mască de pe nas. Vei observa că punctele negre au rămas pe ea acea peliculă.

Iată un video mai jos:

Tu cum scapi de punctele negre?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment