Pui întreg la cuptor cu lămâie și rozmarin

Pui întreg la cuptor cu lămâie și rozmarin

Din punctul meu de vedere este cea mai potrivită rețetă atunci când vrei ceva gustos, dar fără să pierzi prea mult timp în bucătărie.

Ingrediente:

– un pui mare

– 15 g unt

– vin alb sec 100 ml

– rozmarin

– 2 frunze dafin

– lămâie

– sare și piper

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180 grade Celsius. Puiul se așează într-un vas de jena (sticlă termorezistentă) uns cu ulei. Peste pui se adaugă vinul alb și puțină zeamă de lămâie. Se bagă la cuptor acoperit cu folie de aluminiu sau cu capac de jena dacă vasul are în dotare. Se lasă timp de 50 minute, apoi se scoate, se îndepărtează folia de aluminiu, se presară câteva ace de rozmarin, sare și piper și se mai lasă la cuptor încă 50 minute.

Puiul se poate face și cu cartofi, pe care îi întorci când scoți prima dată tava.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

2 Comments

Leave Your Comment