Prost să fii, noroc să ai

prost

Ce înseamnă prost să fii, noroc să ai?

Știți voi vorba asta? Și mai știți voi cât de ușor este să spunem asta, neștiind ce se află dincolo de cuvinte? Nu cred în noroc. Sau cel puțin, nu în ăla picat de nicăieri. Dar cred că suntem capabili să ne construim propriul noroc din oportunități și muncă multă.

„Uite-o ce urâtă e și ce iubit frumos are! Și cu bani! Norocoasa!”. Oare? Dar dacă tipa aia urâtă și norocoasă are prieteni mulți? Și dacă printre prietenii ăia a reușit să-și cunoască partenerul? Dacă tipa aia urâtă de are noroc cu carul, chiar a făcut ceva în sensul acesta?

„Ce job bun are! Ăsta da, noroc! Oare?” Cât noroc să ai să ți se ofere un job bun? Așa, pur și simplu? Eu aș zice că norocul acesta este când se întâlnește oportunitatea cu nivelul de cunoștințe acumulate. Până la urmă, cine ți-ar vira salariul în cont dacă nu ești suficient de compentent pentru a-ți face treaba pentru care ești plătit? Cine ar sta lângă tine dacă nu ai fi așa cum își dorește celălalt?

Prost să fii, noroc să ai se aplică atunci când câștigi la loto, deși ai jucat o singură dată-n viață și atunci poate erai beat. Sau când era să te lovească autobuzul, dar te-a tras cineva la timp. Deși asta s-ar putea numi șansă. Nu există noroc gratuit, norocul ți-l faci singur cu răbdare, perseverență și muncă.

prostSunt singur de atâta timp! Am ghinion în dragoste, clar! Nu. Mai devreme sau mai târziu oamenii și lucrurile pe care ți le dorești își vor face apariția în viața ta. Așa cum îți dorești tu. Dar pentru asta ai nevoie să înveți să ai răbdare, să nu disperi, să nu te mai uiți în grădina altuia și să nu-ți mai pui singur etichete. Karma funcționează foarte bine dacă îi dai o șansă, dar mai ales, dacă îți dai ție o șansă. Învață să ai încredere în tine și apoi vor avea și ceilalți. Învață că meriți și vei primi. Învață că orice lucru îl vei obține prin muncă și nu prin noroc.

Prost să fii, noroc să ai nu sunt cuvinte pentru cineva capabil. Poți fi capabil și fără să-i judeci pe ceilalți. Poți fi fericit și fără să fii invidios pe fericirea altora. Poți avea loc de muncă satisfăcător și fără să aștepți să ți se dea. Totul este să vrei și dacă vrei, vei avea. Și nu sunt vorbe-n vânt, ci e o realitate.

Așa că renunță să mai crezi că unii au noroc și alții, nu. Realitatea este că unii muncesc mai mult și alții mai puțin pentru a obține ce își doresc, iar asta se întâmplă de multe ori pentru că alegem să facem lucruri care nu ne plac suficient de mult pentru a le simți mai ușoare. Pune un matematician să scrie poezii. Cât crezi că va fi nevoit să muncească? Cam despre asta este vorba. Fă ceea ce îți place, oferă ceea ce vrei să primești și vei primi. Mai devreme sau mai târziu.

Sursă foto: pixabay.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment