Prăjitură cu tequila și ananas

prajitura

Dacă nu te-ai gândit până acum la asta, nu știi ce pierzi! Prăjitura este absolut delicioasă, este gata în maximum o oră și nici măcar nu are prea multe calorii!

Ingrediente pentru 10 porții:

– un ananas curățat și tăiat felii
– 200 grame de unt și 25 grame pentru ornat
– 200 grame de zahăr brun
– 3 ouă
– 170 grame făină integrală
– 200 grame făină cu factor de creștere
– coaja rasă de la o lămâine

Pentru sirop ai nevoie de:

– 50 grame de zahăr brun
– 50 grame de unt sărat
– coaja rasă și zeama de la o lămâie
– 2 linguri cu tequila

Mod de preparare:
1. Unge o formă rotundă pentru prăjituri cu unt, apoi tapetează cu făină. Adaugă trei sferturi din ananas într-un blender și amestecă până când obții o pastă omogenă.

Combină într-un bol înalt untul cu zahăr brun, apoi folosește un mixer până când amestecul devine pufos. Ouăle se adaugă pe rând, amestecând foarte bine după fiecare ou adăugat. Adaugă pasta de ananas, cele două tipuri de făină, coaja rasă de lămâie și un praf de sare.

În forma pregătită, toarnă compoziția și nivelează suprafața. Se lasă la cuptor timp de 35 de minute.

2. Urmează ornatul. Pentru asta trebuie să topești untul într-un vas, apoi adaugă ananasul și prăjește-l câte 5 minute pe fiecare parte, până când se caramelizează.
3. Siropul. Topește untul sărat și zahărul brun la foc mic. Când zahărul începe să se dizolve, amestecă și fierbe timp de 2 minute. Ia vasul de pe foc și adaugă tequila și zeamă de lămâie.
4. Se lasă prăjitura la răcit în formă, apoi îl poți înțepa din loc în loc, unde adaugi siropul obținut. Se adaugă bucăți de ananas deasupra, se presară coajă de lămâie și este gata de servire!

Tips: Prăjitura este un adevărat deliciu dacă o servești alături de o porție delicioasă de înghețată!

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment