Prăjitură cu griș – O rețetă simplă, dar delicioasă

Prăjitură cu griș – O rețetă simplă, dar delicioasă!

Din categoria, rețete de la prietene, astăzi vă prezentăm prăjitura cu griș. Ingredientele de mai jos sunt pentru 14 bucăți.

Ingrediente:

Pentru prajitură:

– 3 ouă

– 6 linguri zahăr

– 9 linguri griș (pline)

Pentru însiropat:

– 500 ml. lapte

– 50 g. zahăr

Pentru ornat:

– câteva linguri de frișcă bătută

– fructe din dulceață

Mod de preparare:

Se separă ouăle, se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se amestecă gălbenușurile cu zahăr, folosind mixerul, timp de 2-3 minute. Se adaugă grișul și albușurile spumă și se amestecă totul ușor, cu o spatulă.

Prajitura cu grisSe unge o tavă mai mică cu unt (puteți să folosiți o tavă de yena dreptunghiulară), se presară o lingură griș sau mai simplu, se tapetează forma cu hârtie de copt.

Se toarnă compoziția în tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute (maxim 30) la foc potrivit (180 grade C). Când prajitura este gata, se toarnă laptele amestecat în prealabil cu zahărul (nu scoateți tava din cuptor și nici nu stingeți cuptorul) și se mai lasă 2-3 minute la cuptor. În timpul acesta laptele va fi aproape în totalitate absorbit.

Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit, apoi se taie în bucăți potrivite. Dacă vă doriți să arate mai deosebit, ornați cu moțuri de frișcă și dulceață. Garantăm că este o prăjitură absolut delicioasă!

Tips: Dacă nu vă doriți ca prăjitura să fie prea însiropată, folosiți doar 400 ml. lapte la însiroparea ei.

Mulțumim Anca pentru rețetă!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment