Poţi purta pantaloni scurţi la birou?

pantaloni scurţi la birou

Poţi să porţi pantaloni scurţi la birou?

Vara bate la uşă, iar în curând vor veni şi zilele în care căldura ni se va părea atât de insuportabilă, încât dacă societatea nu ne-ar impune impune anumite limite am fi tentate să umblăm în costumul Evei pe stradă. Dar regulile există, iar în funcţie de acestea trebuie să ne modelăm şi noi garderoba şi ţinutele pe care le purtăm. Prin urmare, încercăm să răspundem la întrebarea “Poţi purta pantaloni scurţi la birou?”

Subiectiv vorbind, eu zic că da. Desigur, în unele locuri există reguli menţionate clar împotriva celor care vor sa poate pantaloni scurţi la birou, iar acolo angajaţii nu au încotro decât să se conformeze. Însă nimic nu mă opreşte să spun că această regulă e una idioată şi ipocrită, dat fiind faptul că tot în aceleaşi locuri fustele nu sunt interzise, ba chiar există birouri în care cu cât sunt mai scurte, cu atât e mai bine.

Tot în categoria ipocrizie intră şi faptul că în unele firme femeile au voie să poarte fuste sau pantaloni scurţi la birou, însă bărbaţii sunt obligaţi să se limiteze la pantalonii lungi. Şi spun asta deoarece opţiunea de a purta haine care să permită răcorirea corpului nu ţine atât de fashion şi trend, cât de confort şi o stare de bine din punct de vedere fizic, iar bărbaţii ar trebui să aibă dreptul de a purta haine răcoroase în aceeaşi măsură în care le este permis şi femeilor.

Depăşind însă problema regulamentelor de ordine interioară, hai să vedem ce pantaloni scurţi poţi purta la birou, căci doar nu vrei să pară ca şi cum tocmai ai venit sau plănuieşti să te duci la plaja, nu? Pentru a păstra un aspect office e necesar ca pantalonii să fie în acord cu topurile pe care le-ai purta în mod normal la o fustă office sau la pantaloni. Acesta e cel mai rapid mod în care îţi poţi da seama dacă pantalonii sunt sau nu adecvaţi pentru a fi incluşi într-o ţinută de birou.

Dacă nu ai deja pantaloni scurţi potriviţi pentru birou, uite câteva alegeri care ar fi potrivite:

Bermude cu talie înaltă şi cu pliuri

Talia înaltă îţi va pune în evidenţă talia creează iluzia de alungire a corpului, iar pliurile dau o notă de eleganţă ţinutei. Acest tip de pantaloni scurţi sunt destul de răcoroşi deoarece nu se mulează pe picior şi permit pielii să respire. Deşi aţi putea spune că şi fustele sunt largi şi asigură acelaşi grad de confort ca acest tip de pantaloni, avantajul pantalonilor scurţi este că ai siguranţă mai mare în mişcări şi nu rişti să ai parte de iritaţii neplăcute la finalul unei zile toride.

pantaloni scurţi pliuri
Sursă foto: Zara

Pantaloni scurţi din mătase sau satin

Materialul alunecos şi plăcut la atingere din care sunt făcuţi aceşti pantaloni scurţi asigură confortul de care ai nevoie în zilele caniculare, deoarece pielea nu se va lipi de ei, iar aerul va pătrunde cu uşurinţă prin material. Poţi să obţii outfit-uri reuşite cu uşurinţă, deoarece acest tip de pantaloni fac parte din costume deux-piece, dar ei pot fi cumpăraţi şi separat dacă preferaţi combinaţiile proprii.

pantaloni scurti matase
Sursă foto: H&M

 

Fuste-pantalon

Ce poate fi mai bun decât beneficiile fustei şi avantajele pantalonilor scurţi laolaltă? Ai parte atât de aerul feminin şi elegant pe care ţi-l oferă o fustă, cât şi de libertatea de mişcare şi comoditatea oferită de pantalonii scurţi. Fustele-pantalon pot fi incluse cu succes în ţinutele office, cu atât mai mult cu cât sunt din nou în trend.

fusta-pantalon
Sursă foto: Zara
Sursă foto: net-a-porter

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment