Poţi fi fericită şi singură

fericita si singura

A fi sau a nu fi singură?

Refuzi să fii iar singură. Crezi că starea pe care o ai acum este una normală şi asta înseamnă monotonia într-o relaţie. Te complaci compromisurilor şi ierţi prea multe. Te gândeşti că după atâta timp, nu poţi pur şi simplu să închei totul şi să o iei de la capăt. Este prea multă bătaie de cap, ţi-e teamă că o să suferi şi nu îţi poţi imagina un viitor fără un sprijin, fără un bărbat care să te apere sau cu care să împarţi totul. Mai rău, nu te poţi vedea într-o altă relaţie, alături de altcineva. Te gândeşti că este prea târziu să poţi schimba ceva sau pur şi simplu nu-ţi arde să o iei de la 0. Însă să fim serioşi nu te mai gândi atâta. Dacă nu pui piciorul în prag o să regreţi toată viaţa. Ce preferi, o relaţie lungă, sictirită, până la adânci bătrâneţi? Sau trei luni de singurătate, în care te regăseşti în sfârşit după atata timp? În care respiri aerul curat al prezentului şi unui nou viitor.

Să-ţi spun un secret? Nu eşti singura care trece prin asta. Să fii singură nu înseamnă să fii neajutorată. Tu nu ai nevoie de protecţie şi grijă. Ştii bine că noi femeile suntem mai puternice decât părem. Atâta timp cât ai putut avea grijă şi de tine şi de el, gândeşte-te câtă putere vei avea după ce termini cu această relaţie toxică, în care doar tu ofereai, dar nu primeai nimic înapoi.

Ieşi din iluzia asta. Aşa cum ai putut foarte bine să ieşi vie din relaţia precedentă, aşa o vei face şi acum. A fi sau a nu fi singură? Eu zic că singură. Merită să faci asta pentru tine. A fi singură nu este un capăt de lume, face parte din antrenamentul nostru. Spune-ţi asta în fiecare zi: Totul va fi şi mai bine! Nu eşti curioasă cum?

fericita si singura Spune adio trecutului şi bun venit unui altfel de viitor

Singurul lucru care te înspăimântă atunci când te gândeşti la o despărţire este singurătatea. Crezi că el va trece uşor peste tot ce aţi construit, iar tu vei sta ca fraiera într-un colţ, plângându-ţi de milă şi vrând să te reîntorci la el. Ca să eviţi asta, atunci când ţi se face dor, gândeşte-te că totul este doar fizic. Dacă o femeie suportă durerile naşterii, nu poate suporta convalescenţa unui sfârşit de relaţie? Nu te mai gândi la zâmbetul lui ştrengar, adu-ţi aminte ce anume din relaţia asta te frustra şi te făcea să te simţi goală pe dinăuntru. Dar nu merită să te încarci cu energie negativă. Nu mai bine să-ţi aduci aminte de prietenii tăi, pe care i-ai cam uitat odată cu relaţia asta, şi i-ai cam schimbat pentru prietenii lui?

Construieşte-ţi un alt viitor. Şi ce dacă ai 40 de ani sau 25? Până la 98 de ani mai ai încă şapte vieţi. Gata cu dat raportul pentru tot ce ai făcut şi tot ce ţi-ai cumpărat. Viaţa ta chiar este un film. Cele mai mari aventuri le ai când îţi petreci timpul cu tine însuţi.
Ieşi afară şi plimbă-te, fă poze la tot pasul, ca la sfârşitul zile să vezi cum trecutul deja ţi se schimbă şi pare mai colorat.

Uite cât timp ai pentru tine, pe care o să-l pierzi, nu ducându-te la salon şi epilându-te pentru dumnealui, ci pur şi simplu să iei primul tren de sâmbătă dimineaţă şi te opreşti în primul club din Buşteni. Înscrie-te la cursuri la care nu te-ai fi gândit niciodata că-ţi vor fi de folos, apucă-te de pictură, de dans, şi spune şi tu de data aceasta „da”, atunci când colegii vor ieşi la o bere, vineri seara.

Poţi fi fericită şi singură? Răspunsul este da, cu siguranţă mai fericită decât cu el.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment