Potent financiar, impotent emoțional

Știi de ce? Pentru că un bărbat potent financiar are încredere. Prea multă. Și mai știi de ce? Pentru că e o pradă bună pentru animalele care vânează noaptea: femeile.

N-aș generaliza, însă de câte ori ai întâlnit un om capabil să facă bani, fie bărbat sau femeie, care să rămână stabil emoțional? Câți dintre cei care câștigă bani trec prin perioade stresante? Aș îndrăzni să spun majoritatea. Atunci când trecem prin momente de stres, starea de echilibru interior începe să se clatine, devenim mai agitați, mai sensibili la stimulii externi și mai puțini capabili de autocontrol.

Conform studiilor, persoanele care suferă de un dezechilibru emoțional ascund de fapt un dezechilibru biochimic la nivelul creierului, ceea ce poate duce la tulburări de personalitate, tulburări paranoice, narcisiste, dependente și histrionice. Ultimele trei sunt chiar interesante și se manifestă cam așa:

Barbat cu baniTulburarea narcisistă este specifică persoanelor care au un simț crescut al propriei importanțe și simt nevoia de a fi admirate, însă în spatele acestei false măști se ascunde o slabă încredere în sine.

Tulburarea dependentă se manifestă la persoanele care au nevoie în permanență de cineva lângă ei.

Tulburarea histrionică este specifică acelor persoane care simt nevoia să atragă atenția celor din jur prin orice metodă. Și dacă discutăm despre un potent financiar, lucrurile sunt chiar simple: opulență. Totul se rezolvă cu o mașină și un ceas scump de pe urma cărora așteaptă să fie vânat fără să ofere nimic la schimb.

Mergând de la premisa asta, lucrurile sunt cumva clare. Sigur că nu generalizez, sunt convinsă că există bărbați care își văd de liniștea lor când ajung acasă, însă ceilalți? Cei care nu au în brațele cui să doarmă, deși au tot ce-și doresc?

Ăștia ce fac? Urlă-n gura mare că-și doresc stabilitate pentru a-și întregi succesul, dar stabilitatea lor e șubredă. Pentru că întotdeauna există mai mult. Pentru că întotdeauna au la dispoziție un meniu întreg din care să-și aleagă delicatesele după bunul plac.

Un potent financiar este aproape întotdeauna un impotent emoțional. Părerea mea. Tu ce crezi?

Sursă foto: tumblr.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment