Pot alăpta mamele cu silicoane?

alaptare cu silicoane

Alăptarea este o soluție la care apelează un procent mare de tinere mame, însă ce se întâmplă dacă acestea au silicoane? Se știe că laptele matern oferă beneficii nutriționale excelente pentru sugari, iar practica alăptării poate crea o experiență de apropiere profundă între copil și mamă. Atunci când unele femei optează pentru silicoane -implanturi mamare- în anii lor de fertilitate, există nenumărate întrebări în legătură posibilitatea de a alăpta.

Este posibilă alăptarea, dacă ai silicoane?
Multe femei cu implanturi mamare au posibilitatea de a alăpta, însă acest lucru depinde de modul în care s-a efectuat operația de implant. Dacă incizia chirurgicală a fost făcută sub pliul sânului sau prin axilă, nu ar trebui să întâmpine nicio problemă gravă atunci când alăptează, deoarece implanturile pot fi inserate fără a deteriora ductele lactofore sau nervii. Dacă incizia este făcută prin sau în jurul areolei (partea întunecată din jurul mamelonului), atunci crește probabilitatea ca ductele de lapte și nervii să fie afectați, ceea ce ar putea limita producția de lapte și capacitatea femeilor de a alăpta. Plasarea implanturilor mamare poate juca, de asemenea, un rol în procesul alăptării, deoarece presiunea eliberată de silicoane poate duce la deteriorarea ductelor lactofore și nervilor. Oricare ar fi procedura chirurgicală, pentru o femeie care își dorește și implanturi și posibilitatea de a alăpta, trebuie monitorizată producția de lapte de către un doctor, pentru a se asigura că sugarul primește lapte suficient. Așa că cel mai bine ar fi să-i spui chirurgului plastician că-ți dorești copii, înainte de a face intervenția.

alaptare cu silicoaneProbleme întâmpinate de femeile cu silicoane
Femeile cu implanturi mamare nu produc întotdeauna destul lapte pentru o nutriție adecvată a copilului doar prin alăptare. Chiar dacă sugarul pare a fi alăptat normal, în unele cazuri nu primește o cantitate suficientă de lapte. Acest lucru poate fi cauzat de tăierea ductelor lactofore din timpul operației -făcută în jurul mamelonului-, presiunea de la implanturi împingând și închizând ductele, sau ocupând spațiul rezervat laptelui. În cazul în care nervii sunt afectați în timpul operației chirurgicale, eliberarea hormonilor (prolactina și oxitocina) poate fi afectată, precum și producția și eliberarea laptelui matern. Implanturile pot bloca un flux normal al laptelui matern. Presiunea adăugată pieptului poate fi dureroasă, cauzând decizia femeilor de a opri alăptarea. Unele femei care au silicoane sunt atât de preocupate de eventualele complicații, încât renunță definitiv la alăptat.

Prezintă riscuri alăptarea, dacă ai silicoane?
Anxietatea dată de faptul că implanturile mamare ar putea fi cumva dăunătoare copilului în timpul alăptării face nesigure multe femei în privința alăptării. Acest lucru se datorează în mare parte temerii că materialele chimice din interiorul implantului s-ar putea infiltra în laptele matern și ar ajunge în sistemul copilului. Problema a fost pusă strict de femeile cu implanturi cu silicon, însă studiile au arătat că este foarte puțin probabil ca moleculele de silicon, chiar dacă s-ar sparge implantul, să ajungă în ductele lactofore. Mai mult, cele mai multe implanturi sunt realizate în prezent dintr-o soluție salină. Așa că, nu numai că este îndoielnic ca această soluție să ajungă în ducte, dar dacă ar reuși, nu ar fi deloc dăunătoare sănătății copilului. Dacă vrei totuși să fii sigură 100% și ești neîncrezătoare în cercetările conduse până acum, poți aștepta să-ți pui silicoane după ce ai avut și alăptat copii.

Sursa foto: newbeauty.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment