Porumb fiert – Cum se face porumbul fiert

Porumb fiert – Cum se face porumbul fiert

Pentru ca este sezonul porumbului de lapte, ne-am gandit sa-ti oferim o reteta pentru porumbul fiert.

Ingrediente:

– 5 stiuleti de porumb

– 1,5 litri apa

– sare

Stiuletii se curata de coaja, coji care se pun pe fundul oalei. Peste cojile care alcatuiesc un pat pe oala se adauga stiuletii fie intregi, fie rupti in jumatate. Se adauga apa si o lingura de sare si se pune la foc mediu. Oala se acopera cu un capac sau cu o farfurie. Se lasa la fiert aproximativ 15 minute daca porumbul este tanar, de lapte, daca este mai batran se lasa pana la 30 minute.

Dupa ce au fiert se mai lasa in apa timp de 10 minute, dupa care se servesc calzi, unsi cu unt si sare.

Tips: Exista retete in care porumbul se fierbe direct in lapte, daca esti amator de lapte, poti incerca aroma dulce-sarata a laptelui.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment