Portretul unui bărbat misogin – Cine este misoginul și cu ce se ocupă

Conform Dex-ului, bărbatul misogin este acela care urăște femeile, având un soi de repulsie față de ele. Ei bine, sunt femeie și îmi face o plăcere deosebită să scriu despre acest tip de bărbat.

Pentru că am întâlnit bărbați misogini, cred că am găsit și o explicație pentru comportamentul lor: frustrarea. Este ca și cum noi, femeile, avem dreptul să spunem despre bărbați că sunt niște nenorociți fără excepție (poate că sunt, dar să nu ne pierdem speranța).

Cred că acești misogini capătă acest apelativ după prima lor femeie sau după educația primită acasă. Fie au fost dezamăgiți în prima lor relație și în loc să recunoască lipsa lor de experiență, preferă să spună că femeile sunt inferioare și bune doar de cratiță, fie au crescut cu un tată-misogin. Și ce poate fi mai rău de atât?

Misoginismul mi se pare ideal pentru a ascunde o doză de lașitate, astfel că bărbatul misogin renunță să încerce să cucerească o femeie inteligentă și preferă să spună și să creadă că nu există o femeie suficient de bună pentru el. M-am întrebat dacă misoginismul se tratează și surpriză: NU CRED că se tratează pentru că misoginul are nevoie de niște neuroni funcționabili să trateze o boală, ori el nu este nici pe aproape de acest cuvânt magic, inteligența.

Cu toții am fost poate dezamăgiți cel puțin o dată-n viață, dar asta nu înseamnă că îți este permis să urăști pe toată lumea. Misoginii o fac, ei sunt cei mai inteligenți, cei mai buni și femeile rămân cârpe la cratiță și instrumente de făcut copii. Și oare bărbatul misogin nu a fost născut și el de o femeie? Ba da.

Mai există un tip de misogin, cel care nu recunoaște și nu este chiar atât de agresiv față de femei, dar care vor povesti prietenilor cât de tută era una într-o intersecție, sau cum șefa lui este de fapt o femeie ieftină și că s-a culcat cu toată firma pentru a avea o funcție de conducere.

Dragii mei, dacă aveți o problemă atât de mare față de femei, vă recomand să încercați cu… un bărbat! Sunt convinsă că un bărbat poate fi la nivelul pe care vi-l doriți. Până atunci, voi, femeilor, dacă întâlniți un astfel de bărbat, fugiți mâncând pământul!

În concluzie, bărbatul misogin este un frustrat și se ocupă cu a „da din gură” ca o moară hodorogită sau încercând să distrugă emoțional/psihic femeile slabe. Și sper că nu există astfel de femei! Până una alta, suntem ființe complementare, unii mai inteligenți decât ceilalți, femei mai mult sau mai puțin puternice, bărbați care uneori se numesc animale sau chiar mai rău, dar asta nu înseamnă că toți și toate suntem la fel.

Pentru că vreau să fiu fair-play, vă las oportunitatea să mă contraziceți sau să îmi dați dreptate.

Ți-a plăcut acest articol? Hai să ne împrietenim și pe Facebook! Click aici.

Update: Am scris acest articol când aveam numai 24 de ani. Nu-l voi șterge pentru că îmi asum tot ce fac, chiar dacă nu întotdeauna am dreptate.

Între timp, am devenit femeie. Experiențele, gândirea și oamenii din jurul meu s-au schimbat. Așa că spun în felul următor:

În 2012, când am scris acest articol, lucram la o revistă online. Managerul de proiect era un domn trecut de 40 de ani, iar în redacție erau numai fete. Toate sub 24 de ani. Și toate aveam aceeași problemă: managerul. 

Nu-mi caut scuze, însă cuvintele de mai sus sunt ale unei copile de 24 de ani, care era la început de drum și care se confrunta în fiecare zi cu un individ fără principii morale. Toate primeam telefoane sau mesaje absolut nepotrivite la 4:00 dimineața de la el, cu scuza că era beat și nu-și amintește ce a făcut, toate trebuia să suportăm cuvinte precum „Nu ești bună de nimic” sau „Nu-ți meriți salariul și nu-ți vei găsi niciodată un loc de muncă mai bun”. Munceam de luni până luni de la 8:00 dimineața până seara târziu la 22:00, uneori chiar până la miezul nopții.

Trebuia să-i facem o plângere penală, probabil. Dar ce știam noi la vârsta aceea? Ne era frică. Eram o mână de fete depresive, care scriau câte 10-15 articole pe zi și administrau câte 25 de pagini de Facebook.

Soluția noastră de a „scăpa” de el era să ne angajăm în altă parte și nu era deloc un lucru simplu. În 2012, online-ul nu era ca acum. Locuri puține de muncă, concurența mare, iar noi nu aveam suficientă experiență.

În cele din urmă, toate am plecat. Și toate ne-am dat seama că individul ăsta a fost o excepție. Da, există misogini! Dar în aceeași măsură, am întâlnit bărbați cărora le mulțumesc și le sunt recunoscătoare și azi.

Îmi păstrez, totuși, concluzia și spun că atunci când întâlnești un astfel de bărbat, e mai bine să fugi din calea lui. Cu atât mai mult dacă nu ești încă matură din punct de vedere emoțional.

Domnul cu pricina a fost în cele din urmă concediat, iar eu îmi cer scuze pentru cuvintele de mai sus.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

6 Comments

 1. Reply
  Tudor

  Ha! Ma deranjeaza nespus aroganta ta. Deduc asta prin felul in care ai scris articolul. Probabil ai o parere mult prea buna despre tine si oi fi suferit si tu din iubire pe ici pe colo. Lasa’ma sa’mi spun parerea. In primul rand toti suntem animale, dap, chiar asa, ceea ce tu numesti animal e un barbat cu un comprotament „inadecvat”. Cand te fu…i sau haide sa fiu politicos, faci amor, ce crezi ca faci? Iti expimi fizic, animal sexualitatea si dorinta fata de partener sau fata de o anumita experienta. Zic asta pentru ca nu e neaparat sa doresti partenerul sa faci sex cu el, nu trebuie sa fie o deschidere emotionala sau o dorinta sexuala arzatoare ca sa’l accepti in tine, il poti doar folosi pur si simplu pentru agenda personala. Oh si voi faceti asta constant, voi femeile, pacat de sarmanii care nu inteleg asta, ca sunt baieti buni. Eu consider ca astea sunt dezechilibrea ceea ce tu nu mesti misoginii si tin in mare masura si de nivelul de constiinta al fiecaruia si de educatia primita si nu in ultimul rand de calitatea persoanei in cauza. Sunt barbati de calitate si barbati de calitate inferioara cum a’ti putea spune voi femeile. Acuma felul in care tu o spui pe aici prin articolele tale, e lipsit de compasiune si e chiar dus spre judecata si critica. Eu inteleg ca in primul rand esti femeie, ca nu esti perfecta si esti si tu om si ai un caracter arogant si stima de sine putin prea ridicata dupa parerea mea, dar felul in care o spui aici nu’mi place. As putea spune ca nu imi place caracterul tau, dar as fii un ipocrit, pentru ca nu te cunosc atat de bine incat sa imi fac o parere corecta, doar reactionez la masca aroganta pe care o porti. As putea traii cu asta 😀 Cat despre subiectul in cauza, in detaliu, da iti dau dreptate. Sunt barbati si barbati, sunt femei si femeie, oameni si oameni.

 2. Reply
  Lexa

  Îmi place ce ai scris. Mi-ar plăcea ca cei Cafe critica asta sa își dea seama ca te referi strict la tipul de caracter misoginule al bărbaților, nu la toți bărbații. Nu ai generalizat spunând “ toți bărbații sunt misogini” , iar caracterul tău “superior” fata de misogini este exact la fel ca și caracterul bărbaților fata de prostituate. Într-adevăr sunt oameni și oameni, dar acum vorbeam despre o categorie, ca și cum ai vorbi separat despre romani și americani. Misoginismul e in floare iar bărbații misogini ( sper sa se observe ca nu am generalizat, ma refer la caracterele reduse și rămase in urma) ar trebui sa își dea seama cât de mult pot greși și cât de mult poate afecta asta viața unei femei din viața lor.

 3. Reply
  xulescu

  Intr-o societate atat de feminista ca cea de astazi, e foarte usor sa cataloghezi un barbat ca fiind misogin. Si voi femeile, la randu-va, abuzati de genul de catalogare din varii motive, care mai de care mai nastrusnice. Acest articol, scris de o femeie, cred ca ar semana foarte mult cu unul scris de un barbat misogin despre o misandra.

Leave Your Comment