Portocală pentru ten

Masca de portocala pentru ten

Probabil că nu te-ai gândit niciodată ce beneficii poate avea o portocală pentru ten, însă avem câteva vești bune pentru tine: măștile naturale din sucul proaspăt de portocală ne ajută să ne menținem tenul plin de strălucire și mai tânăr.

După cum bine știți, portocalele au un conținut bogat în vitamina C, care ajută la refacerea colagenului din piele. Prezența acizilor organici din portocale joacă un rol favorabil în fermitatea pielii, iar sucul citric are proprietăți astrigente și hidratante.

Iată câteva măști din portocală pentru ten:

1. Dacă ai tenul gras, sucul de portocală este suficient pentru a curăța tenul. Stoarce o jumătate de portocală și folosește o dischetă demachiantă pentru a curăța tenul cu sucul proaspăt stors, apoi clătește cu apă caldă. Este una dintre cele mai bune modalități de a înlocui loțiunea tonică.

2. Pentru relaxarea tenului poți pregăti o mască din portocale:
Îndepărtează coaja de portocală, apoi pune feliile într-un blender cu un gălbenuș de ou. Se adaugă câteva tărâțe de grâu și se amestecă până când se obține o pastă. Astfel, vei obține un gomaj natural ideal pentru relaxarea tenului. După un sfert de oră, tenul tău va fi revitalizat și cu pielea mai fermă.

Masca de portocala pentru ten3. Pentru tenul uscat, poți amesteca sucul de la o portocală cu o linguriță de miere și vei obține o mască hidratantă naturală. Se aplică întotdeauna după ce ai curățat tenul și se lasă să acționeze timp de 20 minute. Se îndepărtează cu apă caldă, iar la final se folosește apă rece pentru închiderea porilor.

4. Elimină celulele moarte:

Spală o portocală foarte bine, apoi curăță coaja cu sare pentru a elimina germenii. După ce ai curățat foarte bine coaja de portocală, pune-o într-un blender, adaugă iaurt, o linguriță de miere și câteva picături de suc de lămâie sau portocală și amestecă bine până când obții o pastă. Înainte de a aplica pe față, spală-te cu apă caldă și lasă amestecul să acționeze timp de 30 minute. Această mască îți va deschide porii și îi va curăța în profunzime. După ce cureți masca, aplică un ulei sau o cremă hidratantă de piele pentru a preveni uscarea tenului.

TIPS: Portocala poate fi folosită și în tratamentele pentru păr, mai ales dacă ai probleme cu scalpul (mătreață și sebum în exces). Coaja de portocală o poți face piure în blender, apoi se aplică direct pe scalp pe post de mască tratament. Este cea mai bună modalitate de a curăța părul și scalpul în profunzime, dar mai ales, de a oferi vitalitate și strălucire părului.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment