Pori dilataţi – Cum îţi închizi porii

Pori dilataţi – Cum îţi închizi porii

Porii dilataţi sunt foarte inestetici şi greu de eliminat, însă există câteva metode pe care le poţi încerca acasă. În primul rând trebuie să ştii de ce apar, astfel încât să eviţi apariţia lor.

Glandele sebacee din piele secretă sebum, ceea ce este normal şi util pielii, însă în momentul în care este produs în exces, sebumul devine duşman pentru tenul tău. După ce porii se dilată, poţi observa apariţia punctelor negre în zona T.

Pori deschisiNu-ţi atinge faţa de prea multe ori chiar dacă ai senzaţia că eşti curată pe mâini, schimbă-ţi prosopul de faţă la fiecare 2 zile şi spală foarte bine pensulele pentru machiaj. Când transpiri, foloseşte întotdeauna şerveţele umede sau uscate pentru a te şterge.

Alege creme de faţă cu BHA şi AHA pentru că îţi vor închide porii şi îţi vor regla producţia de sebum.  Acordă o atenţie sporită produselor cosmetice şi optează pentru cele non-comedogene.

1. Baia de abur: înainte de orice tratament, trebuie să-ţi deschizi foarte bine porii şi să-i cureţi de reziduri. Pentru asta ai nevoie de un vas mare cu ceai de muşeţel şi un prosop, peste care te vei apleca având prosopul pe cap. Expune-te la aburi 2-3 minute, apoi aplică o mască facială astringentă, las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte-te cu apă caldă din abundenţă.

2. Masaj cu gheaţă: pentru a închide porii trebuie să-ţi masezi zona T cu un cub de gheaţă, realizat din ceai de muşeţel. Nu numai că vei închide porii, dar va avea efect şi de tonifiant.

3. Microdermabraziunea: dacă porii sunt foarte dilataţi şi nu dau semne de îmbunătăţire prin metode convenţionale, microdermabraziunea te poate ajuta. MDA te ajută să-ţi recapeţi elasticitatea pielii, aplatizează creşterile papilare, reduce ridurile şi reglează secreţia de sebum.

Ai grijă să menţii sebumul sub control cu ajutorul loţiunilor tonice, retinolului şi vitamina C.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment