Poate exista prietenie între un bărbat și o femeie?

O întrebare pe care mulți și-o pun, însă care este până la urmă răspunsul? Există prietenie între un bărbat și o femeie? Poate că da, mai rar, însă se poate.

La nivel psihologic se spune că o astfel de prietenie este posibilă dacă nu va exista un altfel de interes la un moment dat din partea unuia dintre cei doi. De cele mai multe ori, astfel de relații iau naștere din dorința de a cunoaște modul de gândire a celeilalte tabere, ceea ce poate fi destul de interesant.

Prietenie-barbati-femeiPână una alta, dacă este posibilă sau nu o astfel de prietenie, trebuie să priviți partea frumoasă a lucrurilor: ce prietenă ar ști să-ți dea cele mai bune sfaturi despre bărbați dacă nu însuși un bărbat?

Cel mai probabil o amiciție între un bărbat și o femeie poate lua naștere dacă au avut deja o tentativă de a avea o relație de cuplu și nu le-a ieșit, altfel există riscul să apară tensiuni sexuale.

Eliade spunea așa: ”Camaraderia dintre un bărbat şi o femeie tânără este posibilă numai dacă amândoi sunt foarte inteligenţi sau dacă amândoi iubesc. Altminteri, este o simplă tovărăşie mai mult sau mai puţin insipidă, foarte puţin interesantă sufleteşte, sau o etapă preliminară a unei legături tot atât de puţin interesante. Iar prietenia între un bărbat şi o femeie tânără este, de asemenea, un mare vânt, cu majuscule, dacă nu e alimentată de inteligenţă şi susţinută de dragostea pe care fiecare din ei o poartă unei alte persoane.”

Înainte de a găsi un răspuns la întrebarea: „Poate exista prietenie între un bărbat și o femeie?” ar trebui să cunoaștem cele două concepte, femeia și bărbatul. Femeile sunt cunoscute pentru nevoia lor de emoții, sentimente sau apropiere sufletească, pe când bărbații se raportează strict la fapte și la oamenii din jur prin prisma obiectelor.

În concluzie, pentru femei amiciția este bazată pe trăiri și sentimente, având nevoie constant de cineva în fața căruia să-și deschidă sufletul sau de cineva cu care să discute orice, oricând, despre oricine,  în timp ce, în viziunea masculină, prietenia se bazează mai întâi de toate pe fapte. Nu de alta, dar aţi văzut bărbaţi stând de vorbă cu cel mai bun prieten ore întregi despre nimic? Eu, nu. Iar atunci… prietenia dintre un bărbat şi o femeie înseamnă găsirea unei căi de mijloc?

Nu este imposibilă doar o prietenie între un bărbat și o femeie, însă este greu de întreținut și se întâmplă rar, asta dacă nu cumva cei doi iubesc deja persoane diferite sau se cunosc de prea mult timp ca să strice o frumoasă relație de prietenie.

Prietenia dintre un bărbat și o femeie este un subiect sensibil, cu tot atâtea păreri, dar în calitate de femeie spun că este vital să ai cel puțin un bărbat amic.

Tu ce părere ai?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment