Plante de apartament sănătoase pentru copii și animale

Unele plante sunt toxice pentru om și animale, așa că ar trebui să consulți o listă cu ce plante de apartament sunt sănătoase. Copiii și animalele de companie testează lucrurile cu gura prima dată, așa că nu orice lucru este sigur pentru aceștia într-o locuință. Dar vrei ca apartamentul tău să arate frumos, nu? Uite câteva idei de plante care nu sunt toxice și vă vor lumina casa.

Cactusul de Crăciun (Crăciunița)
Aceasta este una dintre cele mai sigure plante de apartament și este perfectă pentru cei care-și doresc o plantă cu întreținere redusă. Timpul său de înflorire este în perioada lunilor reci de iarnă, așa că vei beneficia de culoare și de frumusețe în lunile anului cunoscute pentru zilele lor întunecate și mohorâte. Crăciunița nu reacționează bine atunci când vine vorba de căldură, deși au nevoie de mai multă apă decât ai crede.

Plante-de-apartament-sănătoase-pentru-copii-și-animaleFeriga de Boston
Dacă te descurci bine cu întreținerea plantelor și ai deja cunoștințele necesare, poți opta pentru feriga Boston. Problema acesteia este că poate fi destul de greu să crească, dar atunci când o face, este superbă. Cel mai bine este să nu fie poziționate exact la soare, iar umiditatea camerei să fie ridicată, ceea ce poate fi o problemă destul de mare, mai ales în timpul lunilor de iarnă. Încearcă să o pui în coșuri agățate, dacă stai la casă.

Planta păianjen (latină Chlorophytum comosum)
Aceasta este o opțiune populară pentru multe apartamente. Numele său este inspirat din felul cum arată -frunzele au forma unui păianjen. Oferă beneficii excelente, printre care se numără purificarea aerului, nefiind toxică pentru animale sau oameni. Este una dintre acele plante care poate fi lăsată câteva zile fără a fi udată și tot va arăta bine. Este perfectă pentru cei care nu au timp să o îngrijească prea mult.

Violeta africană
Când vine vorba de frumusețe și culoare, violeta africană este o plantă care nu trebuie să lipsească din apartament. Totuși, preferă climatul tropical, așa că poate fi destul de greu să o crești acasă. Însă merită efortul, datorită florilor sale mov îndrăzneț. Sunt cadouri excelente pentru Ziua Mamei, datorită simbolismului și istoriei lor.

Trandafirii pitici
Trandafirii sunt florile preferate ale multor persoane, însă au spini și sunt destul de greu de crescut. Nu vrei ca animalul de companie să se prindă în tufișurile sale sau copii se pot tăia în timp ce culeg unul. Trandafirii pitici nu au spini, iar unii sunt plante perene, deci vor arăta frumos pe tot parcursul anului.

Plante care nu sunt periculoase pentru pisici

Când te decizi să adopți o pisică, trebuie să îi oferi cele mai bune și sigure condiții de trai, însă nu trebuie neapărat să renunți la colțișorul verde din apartament. Știai că există și plante de apartament care nu sunt periculoase pentru pisici? Uite câteva exemple care îți pot înfrumuseța casa, fără un efect dăunător asupra pisicilor: violeta africană, bambusul, feriga de Boston, vița de apartament Hibiscus, Tradescantia, Arborealul de jad. În același timp, este bine să le eviți pe cele de genul: vâsc (în perioada sărbătorilor de iarnă), ficus, iederă germană, viță japoneză, crizantema în glastră.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment