Plante care rezistă iarna în balcon

Când se apropie frigul te gândești deja la ce murături să pui în cămară, la cumpărături sau la masa de Crăciun, însă cum rămâne cu plantele? Ce plante alegi ca să te bucuri de ceva verdeață și în sezonul acesta mohorât?

Nu toate plantele reacționează bine la frig și la lipsa de lumină, însă există câteva alternative pe care le poți avea în casa ta. Important este să nu le expui la vânt puternic și să le asiguri un sol bine drenat.

Iată câteva plante pe care le poți avea în casă pe timpul iernii:

1. Cyclamen

Pe lângă faptul că are niște flori superbe, în diferite culori și cu frunze verzi și argintii, această plantă nu doar că rezistă la frig, dar mai și înflorește iarna. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi mereu florile ofilite și să o uzi doar în farfuria în care stă ghivechiul.
Pe perioada nopții are nevoie de o temperatură cuprinsă între 4-5 grade, iar pe perioada zilei îi sunt suficiente 19 grade.

2. Cactusul de Crăciun

Nu numai că suportă bine frigul, dar înflorește numai dacă stă pentru câteva săptămâni la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius. Mugurii și florile vor evolua încet, astfel că vei avea o plantă înflorită complet chiar de Crăciun și Revelion.

3. Azaleea

Alături de Crăciunița putem spune că sunt florile tradiționale ale Crăciunului. Azaleea înflorește iarna și primăvara, iar mugurii apar la sfârșitul verii, dar au un ritm de dezvoltare foarte lent, așa că înfloresc în mijlocul lui decembrie, chiar de Crăciun.

4. Campanula

Este una dintre cele mai frumoase și rezistente plante și flori de iarnă în ghiveci. Dacă ai un balcon închis și temperatura nu scade sub 10 grade Celsius, atunci te poți bucura de o plantă cu clopoței mov-albastre sau albe pe toată durata iernii.

5. Violeta africană

Violeta înflorește tot timpul anului, dar iarna este perioada ei de glorie! Locul ei preferat este la fereastră, când razele soarelui nu cad niciodată direct pe frunzele ei. Dacă în octombrie împarți plantele în două și le pui în ghivece mai mici, atunci te vei bucura de florile ei pe tot parcursul iernii.

Foto: unsplash

Leave Your Comment