Piure de cartofi – Rețeta originală de piure

Piure de cartofi – Rețeta originală de piure

Cea mai bună și probabil cea mai cunoscută garnitură de cartofi este piure-ul. Deși, aparent este o rețetă ușoară, uneori iese prea moale, prea sfărâmicios, cu prea mult lapte, motiv pentru care vă oferim rețeta potrivită unui piure ca la mama acasă:

Ingrediente:

– 4-5 cartofi

– 150 ml lapte

– 20 gr unt

– sare

– o lingură ulei

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se taie în cuburi și se lasă aprox. 15 minute în apă caldă pentru a scăpa de amidonul conținut. După cele 15 minute, cartofii se pun la fiert în altă apă cu un praf de sare și ulei. Cartofii vor fierbe în aprox. 20-30 minute, dar îi puteți verifica cu o furculiță.

După ce au fiert, se scurg de apă, se adaugă untul și începi să-i strivești cu ajutorul unui pasator manual (mixerul îl va face prea cleios), pe măsură ce îi strivești, adaugi lapte puțin câte puțin până când obții consistența dorită. Se adaugă sare după gust.

Pofta bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment