Piept de pui cu sos de roșii pe pat de orez

Piept de pui cu sos de roșii pe pat de orez

Este o rețetă simplă, ușor de pregătit și chiar delicioasă!

Ingrediente:

– 1 piept de pui

– o ceapă mare

– 2 roșii

– suc de roșii 150 ml

– pătrunjel verde

– o frunză dafin

– orez la pungă

– sare și piper

– făină

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală, se taie cuburi mici, se condimeantează, apoi se dă printr-un strat fin de făină. Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit într-o lingură de ulei. Când a devenit sticloasă, se adaugă cuburile de piept de pui, se întorc pe o parte și pe cealaltă până când devin puțin aurii. Se adaugă sucul de roșii, jumătate de pahar cu apă și se lasă la foc mic, acoperit cu un capac.

Când puiul începe să fiarbă, se adaugă roșiile tocate și se mai lasă aproximativ 15 minute, amestecând cu o lingură de lemn. Dacă sosul scade, mai puteți completa cu apă. La final, se adaugă frunza de dafin, sare și piper după gust (puteți pune și un cățel de usturoi dacă vă place) și pătrunjelul tocat mărunt.

Orezul la pungă se fierbe în apă cu puțină sare pentru 15 minute, după care se scoate punga, se lasă la scurs 2-3 minute, apoi se condimentează după gust.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment