Piept de pui cu rosii – Cea mai simpla reteta cu piept de pui
Reteta este foarte gustoasa si nu cu prea multe calorii, deci poate fi destinata doamnelor cu usurinta.
Ingrediente:
– 150 g piept de pui;
– 3 rosii;
– 2 catei de usturoi;
– o lingura de ulei de masline;
– 1 ardei iute rosu;
– 1 sfert lamaie;
– sare si piper.
Mod de preparare:
Cele 3 rosii le pui putin la fiert (pana cand pielita se va strange), apoi le scoti cu grija si indepartezi cotorul si pielita. Rosiile se toaca marunt. Pieptul de pui se taie feliute cat mai subtiri si se pune in tigaie cu cateva picaturi de ulei de masline, dupa ce se face pe o parte si pe cealalta, se adauga rosiile taiate cubulete si se pune capacul. Totul trebuie sa stea la foc mediu timp de 10-15 min., timp in care mai amesteci cu o lingura de lemn.
Intre timp pui cei doi catei de usturoi in mojar cu putina sare si ii zdrobesti (eu am pus si chilli, dar pentru cei carora nu le place se poate si fara). Dupa cele 15 min. se stoarce putina zeama de lamaie peste pui si se mai lasa inca 5-8 minute la foc mai mic. Cand este aproape gata, adauga usturoiul peste pui, amesteca si puiul cu rosii este gata!
Il poti servi cu o garnitura de piure alaturi!
Pofta buna!