Pentru studenti – Cand este momentul potrivit sa te angajezi

Pentru studenti – Cand este momentul potrivit sa te angajezi

Nu de multe ori am auzit studenti care spun ca se vor angaja dupa primul an de facultate, dupa prima vacanta, dupa licenta, dupa disertatie si tot felul de scuze mai mult sau mai putin indreptatite. Unii sunt nevoiti sa se ingajeze inca din primul an de facultate pentru ca altfel nu s-ar descurca financiar.

Ei bine, momentul potrivit pentru a te angaja este cu siguranta dupa prima ta sesiune, in care te vei obisnui cu sistemul de facultate si vei vedea cum stau lucrurile de fapt. Trebuie sa te gandesti foarte bine daca dupa terminarea facultatii ai un loc de munca asigurat sau nu, altfel experienta ta profesionala isi va spune cuvantul si daca nu o vei avea, te vei impiedica de un sistem nu tocmai avantajos celor tineri.

Daca ai putin noroc poti incepe cu un job part-time, care sa iti permita sa frecventezi si o parte din cursurile universitare si dupa ce mai capeti putina experienta sa incerci unul full time.

In functie de profilul pe care il urmezi la facultate, poti alege locuri de munca speciale pentru studenti: call-center, asistent manager, posturi de back office. Bineinteles, salariile nu vor fi mari la inceput, insa daca reusesti sa intri intr-o companie mare, cariera ta se poate dezvolta.

TIPS: Daca tu simti ca este cazul sa te angajezi, mergi inainte fara a te lasa influentat de sfaturile parintilor sau a prietenilor de a mai sta putin, de a te mai distra ca ai tot timpul din lume. Tu esti singurul care isi alege viitorul.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment