Penne alla vodka – Reteta de paste cu bacon si usturoi
Ingrediente:
– 300 gr. penne
– bacon 200 gr.
– ulei de masline
– usturoi
– ardei iute rosu
– 20 ml vodka
– parmezan
– rosii decojite 250 gr.
– 1 ceapa
Se pun la fiert 2 litri de apa cu sare si in momentul in care apa incepe sa fiarba se adauga cele 300 gr. de penne, care se lasa la fiert timp de 7-8 minute (durata de fierbere se gaseste si pe ambalajul pastelor). Dupa ce au fiert se clatesc cu apa rece.
Separat se face sosul pentru paste. Intr-o tigaie mai inalta se pune o lingura de ulei de masline, se lasa la incins si se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit (devine sticloasa), se adauga baconul taiat felii subtiri, un ardei mic rosu (chilli) tocat marunt, se calesc toate si se adauga rosiile decojite. Cand incep sa fiarba, se adauga peste compozitie, vodka si un sfert de pahar cu apa, se mai lasa la fiert 3-4 minute si se adauga 2-3 catei de usturoi pisati, busuioc, sare si piper dupa gust. Peste sosul obtinut se adauga pastele care au fost clatite cu apa rece inainte, se amesteca bine cu sosul obtinut.
Pastele se pot servi calde cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!