Penne all arabiata – Reteta originala din Italia pentru cele mai bune penne

Penne all arabiata – Reteta originala din Italia pentru cele mai bune penne

Pentru ca am fost o perioada prin Italia, m-am gandit sa va impartasesc cateva retete originale, care sunt mult mai gustoase fata de ceea ce intalnim prin restaurantele romanesti.

Pennele sunt usor de gatit si sunt pe placul oricui, de la cei mici, pana la adulti. De curand, am aflat ca aceasta reteta nu este una foarte veche, traditionala, fiind conceputa pentru serile intre prieteni, cand se dorea o mancare usor de pregatit, dar gustoasa.

Ingrediente:

– 400 g penne

– 2 catei de usturoi

– 2 linguri de ulei de masline

– 400 g rosii

– 1 ceapa mica rosie

– 1 ardei iute rosu

– 100 g parmezan

– 4-5 frunze de busuioc proaspat

Mod de prepare:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, trebuie sa pregatesti sosul pentru penne. Intr-o tigaie, pune la incins o lingura de ulei de masline peste care adaugi ceapa si usturoiul tocat marunt  si calesti totul timp de un minut. Dupa ce a devenit ceapa sticloasa, adauga ardeiul iute marunti si rosiile tocate si lasa sa fiarba 10 minute.

La final adaugi sare si piper dupa gust, oregano, adaugi sosul peste pennele fierte, clatite cu apa rece si scurse de apa.

Se servesc fierbinti cu parmezan ras deasupra si o frunza de busuioc.

Pofta buna!

Tips: Pentru acest tip de paste merge un vin rosu Zindafel, Chianti sau Syrah. O astfel de combinatie poate fi ideala pentru o cina romantica in doi! Simplu, dar de efect!

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

  1. Avatar
    Reply
    Sebastian

    Inca din ziua publicării rețetei stau cu usturoiul in mâna si nu stiu ce sa fac cu el 😂. . . Un indiciu ?

Leave Your Comment