Pelerinaj în Ţara Sfântă – Sejur Paşte 2013

BethlehemPelerinaj în Ţara Sfântă – Sejur Paşte 2013

În Talmud (Kiddushim 49b) stă scris, că Dumnezeu a împărţit frumuseţea în zece părţi, dăruind nouă părţi Ierusalimului şi o parte restului lumii. Apoi a împărţit ştiinţa în zece părţi, şi din nou a dăruit nouă părţi Ierusalimului. Apoi, într-un sfârşit, a împărţit tristeţea în zece părţi, şi de asemenea a dăruit Ierusalimului nouă părţi şi o parte restului lumii.
Nicio altă parabolă nu poate descrie mai bine atât misterul dramatic, cât şi farmecul dureros al oraşului, care de peste 3000 de ani a aprins o asemenea pasiune adâncă, o dragoste infinită care duce la excesul cel mai extrem, ce se mai poate încă justifica cumva.

Pentru mai multe informaţii despre ofertă, zborul cu avionul sau alte detalii, puteți suna la numărul de telefon 0758.990.033 sau la adresa de e-mail: [email protected] , [email protected]
PROGRAMUL EXCURSIEI

01 Mai Bucuresti – Tel Aviv
Prezentare la aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:45 pentru îmbarcare pe zborul El Al LY574 cu destinaţia Tel Aviv. Decolare la ora 10:45 şi aterizare la Tel Aviv la ora 13:20. Întâlnire cu ghidul local şi începem excursia cu un tur panoramic al oraşului Tel Aviv şi Jaffa-vechi port, acum faimos cartier al artiştilor. Urcăm coasta Mării Mediterane până la Haifa, unde admirăm frumoasele Grădini suspendate Bahai, vizităm biserica Stella Marris, muntele Carmel şi grota prorocului Ilie Tezviteanu.
Excursia continuă spre Tiberias. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Restal 4* Tiberias sau similar

02 Mai Marea Galileii – Carpenaum – Muntele Fericirilor – Tabgha – Muntele Tabor
Mic dejun. Pelerinajul de azi începe la Capernaum, vizitând ruinele vechii Sinagogi, unde Domnul nostru Iisus Hristos a predicat şi a dat învăţătura. Urcăm apoi pe Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte. Pelerinajul continuă către Tabgha unde a avut loc miracolul înmulţirii pâinii şi peştilor, apoi la Biserica lui Petru şi în locul pescuirii miraculoase. Vom face apoi o călătorie cu barca pe Marea Galileii, cu o replică a bărcii aşa cum era pe vremea lui Iisus. După prânz, vizita la Râul Iordan în locul special amenajat pentru a vedea locul de botez. Continuăm cu vizita la muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la faţă. Îtoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Restal 4**** Tiberias sau similar.

Israel03 Mai Cana Galileii – Nazareth – Ierusalim
Mic dejun. Astăzi vom merge pe munţii Galileii spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus. Vom continua cu Nazareth, unde Iisus a petrecut copilăria şi adolescenţa. Vizita la Satul Nazareth – Pe urmele lui Iisus la propriu – o fermă autehnică cu oameni şi case ca în primul secol, introducându-ne în atmosfera de atunci, un loc reprezentativ, asemenea perioadei copilariei lui Iisus. Urcăm la Sprânceana Muntelui unde conform tradiţiei a fost dus Iisus după ce a vorbit în sinagoga din Nazaret să fie aruncat pentru a fi omorât. Vedere panoramică a Nazaretului şi a Văii Armaghedon. Coborâm pe valea Iordanului până la Bethlehem. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Caesar 4* Ierusalim sau similar.

04 Mai Ierusalim – Muntele Scopus – Muntele Maslinilor- Muntele Sion – Zidul Plângerii
Mic dejun. Urcăm la Ierusalim prin deşertul Iudeii, pe la hanul Bunului Samaritean. Pelerinajul la Ierusalim începe urcând pe Muntele Scopus, apoi spre Muntele Măslinilor unde a fost arestat Iisus şi până în locul unde a avut loc Inălţarea. Se vizitează Grota Pater Noster (Tatăl Nostru) şi apoi vom avea parte de cea mai frumoasă vedere panoramică asupra oraşului Ierusalim. Coborâm apoi la Grădina Ghetimani, Biserica Agoniei, Grota Trădării şi mormântul Mariei. Vizităm Muntele Sion, Foişorul unde a avut loc “Cina cea de taină”, mormântul regelui David şi mănăstirea Dormition, continuăm cu Zidul Plângerii şi urcăm muntele Templului la vest, vizitând apoi partea nouă a oraşului Ierusalim: vizita la Muzeul Holocaustului şi Parlamentul Israelian (Knesset) pentru a vizita Menorah. Opţional, participare la Slujba de la Biserica Sfântului Mormânt.
Seara, participare la Slujba de Înviere la Biserica Românească din Ierusalim (asistenţă şi transferul dus-întors sunt incluse). Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Caesar 4* Ierusalim sau similar.

05 Mai Ierusalim – Drumul Crucii – Golgota – Biserica Sfântului Mormânt
Mic dejun. Astăzi, în Sfânta zi de Paşte, vom încheia turul Ierusalimului cu vizita la scăldătoarea Bethesda, intrând prin Poarta Oilor, biserica Sfânta Ana, Capela biciuirii şi parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 puncte în care s-a oprit Domnul Iisus pe Drumul Crucii, până la Golgota şi Biserica Sfântului Mormânt. Servirea prânzului de Paşte la restaurant în Ierusalim. După-amiază, timp liber la dispoziţie în Ierusalim pentru cumpărături. Transfer spre Bethlehem. Servirea cinei la hotel .Cazare hotel Shepard’s House 4* Bethlehem sau similar.

06 Mai Bethlehem – Ierihon – Marea Moartă
Mic dejun. Pelerinajul de astăzi începe în Bethlehem unde vom vizita: Biserica Naşterii Domnului cu peştera locului de origine, grota Sfântul Jerome şi capela Sfânta Ecaterina, câmpul unde pastorii au fost înştiinţaţi de către îngeri despre naşterea Mântuitorului. Prin Valea Iordanului mergem la Ierihon, cel mai vechi oraş din lume, şi Qumran – locul unde au fost găsite manuscrisele de la Marea Moartă. Vizita la Marea Moartă cu posibila baie în apa sărată, foarte bogată în minerale. Întoarcere la Bethlehem. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Shepard’s House 4* Bethlehem sau similar.

07 Mai Bethlehem – Bucureşti
Mic dejun la pachet, dimineaţa devreme transfer la aeroportul interrnaţional Ben Gurion pentru îmbarcare pe zborul El Al LY573 cu destinaţia Bucureşti. Decolare la ora 07:00 şi aterizare în Bucureşti la ora 09:50. Sfârşitul pachetului de servicii.

Tarif: 675 Eur de persoană loc în camera dublă
Servicii incluse:
•    Bilete de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucureşti, zbor direct compania El Al
•    2 nopţi cazare cu mic dejun hotel Restal 4*Tiberias sau similar
•    2 nopţi cazare cu mic dejun hotel Caesar 4* Ierusalim sau similar
•    2 nopţi cazare cu mic dejun hotel Shepard’s House 4* Bethlehem sau similar
•    6 cine la hotel (demipensiune)
BONUSUL INTERRA:

– Prânzul în ziua de Paşte la restaurant în Ierusalim

– Plimbare cu barca pe Marea Galileii

– Excursiile zilnice şi vizitele prevăzute în program

– Participare la Slujba de Înviere la Biserica Românească din Ierusalim

– Ghid local de limba română pe toată durata excursiei

– Transport cu autocar local pe toată durata programului

– Taxi Tabor, biletele de intrare la obiectivele din program

– Însoţitor român de grup

Transferuri GRATUITE din provincie pe următoarele rute:

1.    Constanţa-Medgidia-Cermavodă-Slobozia

2.    Iaşi-Roman-Bacău-Oneşti-Braşov-Câmpina-Ploieşti

3.    Piteşti

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment