Păstrează-ți feminitatea, draga mea

feminitatea

Feminitatea este cartea de vizită a fiecărei femei. Păstreaz-o! Și dacă nu o ai, învață să ți-o dezvolți. Nicio femeie nu se numește femeie până când nu atinge punctul culminant al feminității și unde mai pui că bărbații (ăia adevărați) sunt înnebuniți după femeile feminine?

Feminitatea nu înseamnă pantofi stiletto, perle și o fustă care să-ți pună în evidență formele generoase. Feminitatea înseamnă principii, valori, comportament. Încearcă să le ai pe toate și o să-ți fie bine. Încearcă să-ți păstrezi delicatețea specifică unei femei. Știu că ești o femeie independentă și că te descurci cu toate, dar evită să îți spurci buzele frumos rujate folosind cuvintele cu P.

Din când în când, amintește-ți că ești femeie și că trebuie să-ți păstrezi feminitatea. Din când în când, amintește-ți că e bine să fii discretă: în opinii, prin felul în care te îmbraci, prin fapte, cuvinte sau gesturi. Din când în când, amintește-ți că este jenant să ai glume proaste cu un bărbat care nu este singur. Nu iese nimeni mai șifonat din toată ecuația asta decât tine. Vorba aia, „bărbatul este făcut să încerce, dar femeia care ridică coada.. cum e?„. Spune mulțumesc când ți se fac complimente, dar reacționează atunci când un bărbat întrece măsura cu tine.

feminitateaFeminitatea nu ar trebui să fie o regulă impusă de societate. Feminitatea ar trebui să fie parte din tine, așa că cere-ți scuze când greșești și fă-o sincer. Nesimțirea și lipsa de respect nu sunt mână-n mână cu feminitatea.

Dicționarul explicativ român spune că feminitatea este ansamblul de trăsături care constituie specificul caracterului feminin, așa că bine ar fi să ai grijă ce fel de femeie vrei să fii. În orice caz, feminitatea se poate învăța.

Iată un mic ghid pe care ai putea să-l respecți cu sfințenie:

– fii demnă. Demnitatea e o latură importantă din tot acest proces, așa că ai grijă să nu ajungi preșul bărbaților. Sigur că asta nu înseamnă să devii sălbatică, însă atunci când un bărbat căsătorit sau într-o relație îți face avansuri, respectă-te și pune-l la punct.

– fii delicată. Femeile trebuie să fie delicate de la felul în care mănâncă până la modul în care reacționează în situații dificile. Asta nu înseamnă să plângi din orice și să te victimizezi, ci mai degrabă să ai o atitudine potrivită.

– nu înjura. Înjurăturile de maidan nu au ce să caute pe buzele unei femei în nicio situație, cât despre ieșirile violente nici nu mai trebuie să spun vreun cuvânt.

– ascultă. Sunt situații când trebuie să înveți să-i asculți pe cei din jurul tău și să vorbești atunci când este cazul.

– fii moderată. În cuvinte, în gesturi, în hainele pe care le alegi. Exagerările nu-și au rostul atunci când vrei să fii feminină în adevăratul sens al cuvântului.

– spune mulțumesc. Când primești complimente este de bun simț să spui mulțumesc și să nu te scuzi absurd.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment