Pastila de a cincea zi înlocuiește pastila de a doua zi?

Pastila de a cincea zi înlocuiește pastila de a doua zi?

Într-un articol anterior vă vorbeam despre contracepția de urgență: pastila de a doua zi, însă a apărut pastila pe care o poți administra în următoarele 5 zile de la contact.

Pastila se poate achiziționa fără prescripție medicală și la fel ca pastila de a doua zi, are un cocktail de hormoni care îți poate provoca stări de greața, dereglarea ciclului menstrual, dureri de cap sau spate.

O astfel de pastilă, EllaOne costă aproximativ 170 Ron, însă noi recomandăm să consultați medicul și să administrați contraceptive normale (au o concentrație mult mai mică de hormoni, te protejează o lună întreagă și sunt mult mai ieftine).

Concepția poate avea loc chiar și în următoarele 72 de ore de la ultimul contact, ceea ce înseamnă că EllaOne poate provoca avortul sau devine inutilă, administrată în următoarele 5 zile.

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment