Paste cu nuci si afine
Pastele cu nuci si afine este cu siguranta un deliciu fin, numai bun de servit in doi cu un vin alb.
Ingrediente:
- 500 g penne
- o lingura unt
- o ceapa tocata marunt
- 2 linguri de faina
- 80 ml vin alb
- 250 ml supa din piept de pui sau curcan
- 60 ml lapte
- o crenguta cimbru verde
- o ceasca de branzeturi
- cateva frunze patrunjel proaspat
- nuci
- 1/4 cana fructe uscate, afine sau alte fructe de padure.
Cum se prepara:
Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei pentru a nu se lipi (jumatate de lingurita).
Intr-o cratita se topeste untul peste care se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga faina si se amesteca bine pana se incorporeaza. Se adauga vinul, supa si laptele si se amesteca cu un tel. Cand continutul incepe sa fiarba se adauga cimbrul si se mai fierbe timp de 5 minute. Branza si patrunjelul se adauga treptat, pana ce branza se topeste complet.
Se toarna pastele fierte si clatite cu apa rece peste continutul obtinut si se amesteca, dupa care se adauga nucile si afinele.
Pofta buna!