Parintii autoritari – Cauza principala in crearea copiilor depresivi

Parintii autoritari – Cauza principala in crearea copiilor depresivi

Exista parinti pentru care „autoritatea parentala” inseamna totul si orice abatere de la aceasta autoritate ar insemna pentru ei un compromis. Prea multa autoritate in fata copiilor poate avea ca rezultat un adolescent depresiv, lipsit de increderea de sine, dar mai ales cu disfunctionalitati in societate.

Copilul trebuie sa fie lasat sa cunoasca sentimentele de fericire, are nevoie sa se simta protejat si sustinut in tot ceea ce face. Daca vei transforma activitatile copilului in niste activitati mecanice, in care propriul tau copil va fi nimic altceva decat un robot, exista riscul sa-ti vezi copilul peste cativa ani in stari de depresie, anxios, cu dereglari de comportament.

Una dintre marile greseli ale parintilor este aceea de a obliga copilul sa faca tot ce nu a reusit el sa faca. Daca mama nu a reusit sa devina cantareata isi va dori cu tot dinadinsul sa scoata un artist din copilul lor sau daca tatal si-ar fi dorit sa fie doctor, dar a ajuns economist, isi va obliga copilul sa urmeze un drum pe care poate nu si-l doreste.

Copilul nu are nevoie sa i se impuna ce sa faca, tu, parinte-model, trebuie doar sa ii pui la dispozitie dragostea si intelegerea ta, astfel incat copilul tau sa aiba suficienta incredere in el si sa te considere cel mai bun prieten. Ofera-i sansa sa aleaga sa faca ce ii place, pentru ca numai ceea ce iti place va fi incununat de succes.

Copilul tau nu este instrumentul prin care tu iti demonstrezi atuurile de parinte, copilul este minunea ta, de care ar trebui sa te bucuri in fiecare zi.

Tu cum iti educi copilul? Care crezi ca sunt cele mai bune metode de a-l educa?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment